Bilgisayarı ilk defa açarken neler yapılmalı?

Daha düşük nesil, eski BIOS sürümüne uygun işlemci bularak ama buralarda çok zor maalesef :confused:

Olmadı, anakartı Gigabyte servisine yollayıp orada güncelleştirme yapılmasını isterim ama monitörü test etmem önemliydi benim için. İade hakkım bitmeden bir sorunu varsa iade etmek istiyordum.
Anladım hocam, sağlık olsun. İnşAllah en yakın zamanda -hatta iade hakkınız bitmeden- sorununuz çözülür.

PSU'nuz kaliteli, bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak bütün sorumluluklar size ait.
Anladım, teşekkürler hocam. Direkt prizi kapatmanın bir farkı olur mu peki?
@FarukS ve @Oğuzhan Necip Şahin hocalarım da aktifmiş. Onların da fikrini merak ettim. Rahatsızlık vermiyorumdur umarım. :confused:
Hocam arkasından kapamakla bir şey olmaz ya.
Bu kadar modern cihazlarda hele. Eskiden okuldaki bilgisayarlarda falan kapatırlardı, hiç bozulduğunu görmedim duymadım.
İnsan yine de endişeleniyor hocam :D
Sanırım öyle yapacağım.
Anladım hocam, sağlık olsun. İnşAllah en yakın zamanda -hatta iade hakkınız bitmeden- sorununuz çözülür.
Umarım hocam, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sisteminiz hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Sistemi kurarken ve kurduktan sonrası için neler yapmanız gerektiği konusunda Technopat YouTube kanalında birden fazla içerik bulabilirsiniz. BIOS sürümünüz eski ve işlemcinizi desteklemiyorsa yine BIOS güncelleme rehberlerinden nasıl yapılacağına bakıp kolaylıkla yapabilirsiniz. Yeni alınan sistemlerde BIOS güncel olmadığı için bu tarz sorunların yaşanması normal.

Sistemi kapatmadan önce eğer sistem çalışıyor lakin görüntü yoksa kasanın güç düğmesine bir kaç saniye basılı tutarak kapatın. Direkt olarak fişi çekmeyin ve güç kaynağını kapatmayın. Güç bağlantıları anakarta doğru yapıldıysa sistem zaten kapanacaktır.

Anladım, teşekkürler hocam. Direkt prizi kapatmanın bir farkı olur mu peki?
@FarukS ve @Oğuzhan Necip Şahin hocalarım da aktifmiş. Onların da fikrini merak ettim. Rahatsızlık vermiyorumdur umarım. :confused:
Kablolar tam takılıysa kapanması gerekmekteydi. Kabloları doğru taktığını düşünüyorsan fişini çekebilirsin. Bir seferden bir şey olacağını düşünmüyorum. Bu arada hayırlı olsun. :)

Sisteminiz hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Sistemi kurarken ve kurduktan sonrası için neler yapmanız gerektiği konusunda Technopat YouTube kanalında birden fazla içerik bulabilirsiniz. BIOS sürümünüz eski ve işlemcinizi desteklemiyorsa yine BIOS güncelleme rehberlerinden nasıl yapılacağına bakıp kolaylıkla yapabilirsiniz. Yeni alınan sistemlerde BIOS güncel olmadığı için bu tarz sorunların yaşanması normal.

Sistemi kapatmadan önce eğer sistem çalışıyor lakin görüntü yoksa kasanın güç düğmesine bir kaç saniye basılı tutarak kapatın. Direkt olarak fişi çekmeyin ve güç kaynağını kapatmayın. Güç bağlantıları anakarta doğru yapıldıysa sistem zaten kapanacaktır.
Çok teşekkürler hocam :)

BIOS güncelleme rehberlerini izlememiştim, onları da izleyeyim ama eski nesil işlemci gerektiği söylenmişti sanırım. Diğer güncelleme yöntemleri için anakartım uyumlu değilmiş.

Anakart ile bağlantıları doğru yaptığımı düşünüyorum. Açmak için bastığımda kolayca açılmıştı çünkü.

Kabloların düzenini tam ayarlayamadım sanırım ama bunun sistemin çalışmasına engel olduğunu düşünmüyorum.
IMG_20210626_050440.jpg
IMG_20210626_050430.jpg
IMG_20210626_050425.jpg

Statik elektrikle alakalı olabilir mi peki? Konunun başında linkini verdiğim diğer konuda bahsetmiştim.
RAM'lerin o bağlantı yerine parmağımın değip değmemesinden emin değilim. @Recep Baltaş eğer üstümüzde statik elektrik varsa sıkıntı çıkarabileceğini söylemişti. Olabildiğince duvara, kapı koluna falan dokunmaya çalıştım. Bir sorun olur mu?
2*8 GB T-Force Night Hawk 3200 MHz CL16 değerlerinde çift kanal RAM var ve şu an çalışıyor. CPU ve kasa fanları da çalışıyor.
IMG_20210626_051821.jpg

Kablolar tam takılıysa kapanması gerekmekteydi. Kabloları doğru taktığını düşünüyorsan fişini çekebilirsin. Bir seferden bir şey olacağını düşünmüyorum. Bu arada hayırlı olsun. :)
Çok teşekkürler hocam :)

Bu durumda öyle olması mantıklı gözükse de sistemin gücünü birden kesmek pek içimi rahatlatmıyor hocam.

Hocam, hâlâ kararsızlığım yüzünden kapatamadım. Araştırıyorum ancak şu ana kadar PSU'dan kapatmak dışında çözüm yok gibi. PSU söz konusu olunca bir de onlara da uyarsa @HABAR ve @RPM hocalarımın görüşlerini almayı düşünüyorum. Herhangi biri tarafından biraz daha yeni düşüncelere veya mevcut düşüncelerin desteklenmesine ihtiyacım var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı