Bilgisayarı klavye ile açmak

Ahlunis

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar BIOS olmadan bilgisayarı klavye ile nasıl açarım? Güç tuşu bozuldu ancak tornavida ile acabiliyorum.

Anakart G31TM-P21.

BIOS üzerinden bir ayar ile yapılabiliyor. Power on by Keyboard benzeri bir isimde oluyor genelde.
Eğer bu ayar yoksa BIOS'tan "Wake Up on LAN" özelliğini, Windows içerisinden Ağ Bağdaştırıcıları Özelliklerini tıklayıp "Wake on Magic Packet" özelliğini açıp, telefonunuza Wake on LAN uygulamalarından birini indirip telefonunuzdan bilgisayarınızı açabilirsiniz. Bu dediklerim modeme kablo ile bağlıysan geçerli.

Arkadaşlar BIOS olmadan bilgisayarı klavye ile nasıl açarım? Güç tuşu bozuldu ancak tornavida ile acabiliyorum.

Anakart G31TM-P21.
Anakart üstündeki güç tuşuna giden kabloyu takip edip açma-kapatma portunu bulup. tornavide ile ateşleme yapın yani iki pine aynı anda tornavida ile dokunun.
Bilgisayar açılınca biostan anakarta elektrik gelince direk bilgisayar açılsın şeklinde ayarlayıp kaydedin.
Artık power supply'nin on/off tuşu açma kapama görevi görecektir.

Biosumda o ayar yok bu yüzden dedim bios olmadan yapamiyormuyuz diye zaten başta da söyledim tornavida ile açıyorum diye
Ve ayrıca programı da denedim ama çalışmadı anlamadim bütün ayarlari açtım her şeyi yaptım ama telefondan açılmadı PC.

Her Bilgisayarda ; elektriğin bilgisayarı direk açmasını sağlayan özellik vardır.
Her anakart markasının kendine özgü bir bios tasarımı vardır.
Bu modelden, modele bile değişiyor.
Bu yüzden şuraya gidin şunu enable yapın, gibi bir yol öneremiyeceğim.
Ama şöyle ; kaba taslak tarif vermek mümkün,
Bios ayarlarızın Power, Güç ile ilgili bölümünde
  • AC Power Loss Restart
  • Restore on AC Power Loss
Terimlerini arayın birini bulup enable yapmanız yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…