Her anakart destekliyor mu emin değilim ancak çoğunda bu destek mevcut. BIOS üzerinden bir ayar ile yapılabiliyor. Power on by Keyboard benzeri bir isimde oluyor genelde.
Eğer bu ayar yoksa BIOS'tan "Wake Up on LAN" özelliğini, Windows içerisinden Ağ Bağdaştırıcıları Özelliklerini tıklayıp "Wake on Magic Packet" özelliğini açıp, telefonunuza Wake on LAN uygulamalarından birini indirip telefonunuzdan bilgisayarınızı açabilirsiniz. Bu dediklerim modeme kablo ile bağlıysan geçerli.
Anakart üstündeki güç tuşuna giden kabloyu takip edip açma-kapatma portunu bulup. tornavide ile ateşleme yapın yani iki pine aynı anda tornavida ile dokunun.
Bilgisayar açılınca biostan anakarta elektrik gelince direk bilgisayar açılsın şeklinde ayarlayıp kaydedin.
Artık power supply'nin on/off tuşu açma kapama görevi görecektir.
Biosumda o ayar yok bu yüzden dedim bios olmadan yapamiyormuyuz diye zaten başta da söyledim tornavida ile açıyorum diye
Ve ayrıca programı da denedim ama çalışmadı anlamadim bütün ayarlari açtım her şeyi yaptım ama telefondan açılmadı PC.
Biosumda o ayar yok bu yüzden dedim bios olmadan yapamiyormuyuz diye zaten başta da söyledim tornavida ile açıyorum diye
Ve ayrıca programı da denedim ama çalışmadı anlamadim bütün ayarlari açtım her şeyi yaptım ama telefondan açılmadı PC.
Her Bilgisayarda ; elektriğin bilgisayarı direk açmasını sağlayan özellik vardır.
Her anakart markasının kendine özgü bir bios tasarımı vardır.
Bu modelden, modele bile değişiyor.
Bu yüzden şuraya gidin şunu enable yapın, gibi bir yol öneremiyeceğim.
Ama şöyle ; kaba taslak tarif vermek mümkün,
Bios ayarlarızın Power, Güç ile ilgili bölümünde
AC Power Loss Restart
Restore on AC Power Loss
Terimlerini arayın birini bulup enable yapmanız yeterli olacaktır.