Bilgisayarı nasıl Android olarak boot edebilirim?

Sizce bilgisayarı android platforma dönüştürmek mümkün mü?

• Mümkün olabilir

Oy: 15 93,8%
  • Hiç sanmıyorum.

Oy: 1 6,3%

• Oy verenlerin toplamı
    16

Erol Kaan

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktan da anlayacağınız gibi çılgın işler peşindeyim :) Herhangi bir android sürümün simülasyonunu aramıyorum anlatmak istediğim bilgisayarı bir tablet & telefon gibi android cihaz olarak kullanmak istiyorum bunu niye istiyorsun dediğiniz duyar gibiyim.Birincisi bunun mümkün olabilirliğinin peşindeyim,ikincisi eğer boot etmeyi başarabilirde stabil olarak bilgisayarı çalıştırabilir isem çok ilginç projelerim olacak bu konuda ona bir ön hazırlık girişimindeyim.

Sizden olur veya olmaz gibi cevaplar beklemiyorum,sadece mümkünse nasıl mümkün degilse neden mümkün olup olmayacağını araştırmak için konu başlığı açtım ve konu başlığı açmadan önce bu işi çok araştırdım recep baltaş'ın "Sanal Bilgisayara Android x64 4.4 KitKat Kurulumu"nuda izledim basit bir iş gibi görünsede yerli-yancı forumlarda konu mevcut değil fakat çokça simülasyon örnekleri mevcut (VirtualBox,BlueStacks vs.).

Bilgisayara android işletim sistemi kurabilirsek technopat adına çok başarılı bir işe imza atmış olacağımız inancındayım şimdiden araştırmalarınız ve zahmetleriniz için bir teşekkürü borç bilirim technopat ailesi.

Android Linux tabanlı bir sistemdir. Linux kurabilirsiniz ama android tabanlı ve ya apk dosyalarını ve uygulamalarınızı açabileceğinizi sanmıyorum.

Android Linux tabanlı bir sistemdir. Linux kurabilirsiniz ama android tabanlı ve ya apk dosyalarını ve uygulamalarınızı açabileceğinizi sanmıyorum.
peki linux kurusam apk'ları sorunsuz çalıştırabilirmiyim ?

Android-x86 - Porting Android to x86

64 biti bilmem ama 32 bit için android'in böyle bir sürümü var. Bunun CD'ye, DVD'ye, USB'ye neye istersen at, windows kurar gibi kur gitsin...

DistroWatch.com: Android-x86
sanırım indiredeğim şey iso dosyası, attığınız yerde indirme linki göremedim fakat recep abinin videodaki (
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) android iso dosyası ise elimde mevcut gerekli dosyanın bu oldugunu farzedersek bu dosyayı usb'ye nasıl boot ederim elimdeki boot programlarında w xp-7-8 linux mac os var linux'umu seçmem gerek bootlarken ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

peki linux kurusam apk'ları sorunsuz çalıştırabilirmiyim ?

sanmıyorum. çünkü her linux dağıtımını kendine has bir paket sistemi vardır ve misal debian tabanlı bir sistemde rpm kurmaya çalışsanız bile sorun çıkaracağı bellidir. Aynısı apk'yi ubuntu'da kurmaya çalışırsan (eğer kurmanın yolu varsa da) sorun çıkaracağı neredeyse kesindir.En azından kurulum kısmında başına dert olur...

sanırım indiredeğim şey iso dosyası, attığınız yerde indirme linki göremedim fakat recep abinin videodaki

Sol üstte 3. sırada download denen bir yazı olacaktı ama hadi ona da ben tıklayım. Recep baltaş bir virtual machine içine kurmuş. Anladığım kadarıyla sen direk ana yada 2. işletim sistemi olarak istiyorsun bu işletim sistemini ? Başka türlü windows olarak boot olur, sen açarsın virtual machine'i yine kullanırsın. Ancak virtual machine doğrudan Android'den boot etmiş gibi hızlı olmaz...

Download - Android-x86 - Porting Android to x86

android iso dosyası ise elimde mevcut gerekli dosyanın bu oldugunu farzedersek bu dosyayı usb'ye nasıl boot ederim elimdeki boot programlarında w xp-7-8 linux mac os var linux'umu seçmem gerek bootlarken ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Unetbootin öneririm. USB'yi tak, Unetbootin'i çalıştır, indirdiğin iso'yu seç (Linux, Windows, Mac, farketmez). Ama bunu yapmadan önce araştırırsan daha verimli sonuç alırsın ve ilk denemenin azizliği ile hata yapmamış olursun. Unutma USB belleklerde yapılan hatalar bazen cihaza mal olabiliyor. Ben 16 GB'lık toshiba belleğimi öyle yaktım.

Merhaba.
Bu gibi uygulamalarınızı virtualbox üzerinde gerçekleştirirseniz. Bilgisayarınızı da sadece android için park etmiş olmazsınız.

Virtualbox üzerine android kurulumu ile ilgili bir çok kaynak internet üzerinde mevcut.

Sanal bir bilgisayar kullanmanız daha mantıklı, yedeğini alıp uygulama ve testleriniz esnasında problem ile karşılaştığınızda yedekten geri dönmeniz daha kolay olacaktır.

Ayrıca bilgisayarınızın sürücüleri ile ilgili problemleri de aza indirmiş olacaksınız.

Merhaba.
Bu gibi uygulamalarınızı virtualbox üzerinde gerçekleştirirseniz. Bilgisayarınızı da sadece android için park etmiş olmazsınız.

Virtualbox üzerine android kurulumu ile ilgili bir çok kaynak internet üzerinde mevcut.

Sanal bir bilgisayar kullanmanız daha mantıklı, yedeğini alıp uygulama ve testleriniz esnasında problem ile karşılaştığınızda yedekten geri dönmeniz daha kolay olacaktır.

Ayrıca bilgisayarınızın sürücüleri ile ilgili problemleri de aza indirmiş olacaksınız.
Tamam dediğin doğru, ama ya adamın bilgisayarı o kadar güçlü değilse ? Android istediğine göre uygulama ve oyunlar için istiyordur. Hadi uygulamaları bir şekilde açar ama oyunlar sorun yaratır. Ayrıca sistem içi performans sorunu olur. Tek başına kurulum gibi olmaz. Ayrıca windows ile dual boot yapabilir. Kısaca 2 işletim sistemi aynı anda bilgisayarında bulunabilir. Android için kanımca uygulamalarla birlikte 10GB alan yeterli olacaktır, ayriyeten 60GB'da vermek senin elinde 10GB'da. İhtiyacına göre alan verirsen dual boot yaparsın. Windows ile işin olunca windows'u açarsın, android ile işin olunca da android'i açarsın. Sürücü sorununa gelince, büyük ihtimalle kernel sürümündendir. Uygun bir kernel sürümü araştırın. Ayriyeten bilgisayarınızın linux uyumluluğunu araştırın. Dediğim gibi virtual machine'de asıl işletim sistemi gibi beklemeyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek yapman gereken, windows ile ilgili hiçbir bölüme dokunma, android'i boş bir diske kur. Dual Boot çalışır sanıyorum...

www.google.com.tr: android dual boot - Google'da Ara

Yanılmıyorsam ARC Welden isminde bir eklenti var. Bu eklenti ile kendi bilgisayarında zaten android uygulama ve oyunlarını çalıştırabiliyorsun. (Android kurulumu yapmaya gerek kalmadan.)

Android işletim sistemi üzerinde çalışmalar yapılacak ise kendi bilgisayarına karıştırmaması daha sağlıklı diye düşünüyorum. Tercih meselesi.

Yanılmıyorsam ARC Welden isminde bir eklenti var. Bu eklenti ile kendi bilgisayarında zaten android uygulama ve oyunlarını çalıştırabiliyorsun. (Android kurulumu yapmaya gerek kalmadan.)

Android işletim sistemi üzerinde çalışmalar yapılacak ise kendi bilgisayarına karıştırmaması daha sağlıklı diye düşünüyorum. Tercih meselesi.
Eyvallah kardeşim, uzun zamandır böyle bir şey arıyordum :) Android üzerinden uygulama geliştirmek isteyenler için google chrome üzerinden bir Virtual Machine yapmışlar. Ancak altını çizerim bu emulatör yada virtual machine türünde bir program. Android geliştiricileri için ideal ama sadece kullanmak isteyenler için emin değilim...

Link;

chrome.google.com: ARC Welder - Chrome Web Store

Ayrıca detaylar;

Getting Started with ARC - Google Chrome

Yorumlarına da bakarsan daha gelişme aşamasında olan, tamamlanmamış bir program olduğunu da görürsün. Çok ağır diyenler ve bluestacks daha iyi diyenler var...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı