Çözüldü Bilgisayarı sıfırlarken Windows 11 key gider mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emirrr1234312

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben bilgisayarım normalden daha az performans gösterdiği için sıfırlamak istiyorum fakat (Windows 11). Direkt Windows ayarlarından sıfırlarken çok fazla sorun çıktığını söyleyenler olmuş temiz kurulum yapmanın daha iyi olduğunu söylemişler. Fakat muhtemelen temiz kurulum yaptığımda key gidecek sıfırlayınca da key gider mi? Veya key gitmeden temiz kurulum yapmanın bir yolu var mı?

Sistem:
  • Ekran kartı: RTX 4060.
  • İşlemci: Ryzen 7 7840HS.
  • RAM: 16 GB DDR5.
  • SSD: 1TB.

Çözüm
Merhaba ben bilgisayarım normalden daha az performans gösterdiği için sıfırlamak istiyorum fakat (Windows 11). Direkt Windows ayarlarından sıfırlarken çok fazla sorun çıktığını söyleyenler olmuş temiz kurulum yapmanın daha iyi olduğunu söylemişler. Fakat muhtemelen temiz kurulum yaptığımda key gidecek sıfırlayınca da key gider mi? Veya key gitmeden temiz kurulum yapmanın bir yolu var mı?

Sistem:

Windows'ta sıfırlama seçeneği sorun çıkartmıyor. Ben laptopumda kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. Tek kötü tarafı uzun sürüyor. En ufak bir drop takilma hata olunca suçu sıfırlamaya atıyorlar kullanıcılar. Suçu bir şeye atmayı severler. Eğer dersen USB ile format atacağım, OEM ise gitmez.

Sistem:

Sıfırlayacaksanız gitmez formatlacaksanız eğer keyiniz OEM key ise gitmez ama OEM değilse gider.

Lisansını Microsoft hesabınla ilişkilendirip daha sonrasında temiz kurulum yaptığında ya da yeni bir bilgisayar aldığında farklı bilgisayara taşıyabilirsin. Ben bu şekilde internetten birkaç sene önce aldığım keyi bilgisayarımı 2 sefer yeniledikten sonra bile kullanmaya devam ettim. Eklediğim linkten Microsoft hesabıyla ilişkilendirme kısmına bakabilirsin.

Tamamdır teşekkür ediyorum ayarlardan sıfırlayacağım hocam.
Key OEM ise anakarta yazılır ve format sonrası Microsoft hesabına giriş yaparsan aktif olur. Ancak retail ise manuel olarak tekrardan girmen gerekiyor. Sıfırlama önermiyorum sıfırlamayla belirli şeyler silinir ancak format kökten her şeyi temizler. Bu da doğal olarak performans artışına neden olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı