Bilgisayarı sürekli overclocklu kullanmak zararlı mı?

Ayrıca arkadaş işlemciye overclock yapmak istediğini belirtmemiş ki?
Bende ekran kartına diyorum zaten

Belki ileride yapacakki soruyor veya yapmayıpta meraklanmış olabilir bende güzel bir şekilde açıklamasını yaptım zaten overclock yapar yapmaz orasına ben karışmam.

Yanlış bilgilendirme
Diyelim ki normalde %100 kullanıyorsun ama %10 overclock yaptın ve artık %110 kullanıyorsun. Bu demek oluyor ki onun 3 yıl ömrü varsa 2.90 yıla indirdin.

Diyelim ki normalde %100 kullanıyorsun ama %10 overclock yaptın ve artık %110 kullanıyorsun. Bu demek oluyor ki onun 3 yıl ömrü varsa 2.90 yıla indirdin.

Bunun bir kaynağını yazar mısınız? Benim bildiğim teknolojinin tam bir ömrü olmaz ve şans, iyi kullanım işidir.

Teknoloji şans işi diye düşüneceksek hiç yorum yapmaya gerek yok, konu kapansın bir an önce. Sonuçta ne dense boş, şans işiymiş ya.

Burada yazılan hangi yorumun kaynağı var? Makale yazmadım düz mantıkla söyledim. Kaynağa gerek yok ufak bir yorum için.
Teknik bir konuda yorum istenmiyor, bilgi ve/veya tecrube isteniyor. Duz mantik sallamani gerektirmez, dogru bir sekilde yapilan overclock zararli degildir. Onemli olan sogutabilmendir islemciyi. Zararli olsa milyar dolarlik firmalar da "duz mantik" yok ondan dolayi mi acik birakiyorlar carpan kilidini?
Teknoloji şans işi diye düşüneceksek hiç yorum yapmaya gerek yok, konu kapansın bir an önce. Sonuçta ne dense boş, şans işiymiş ya.
Evet, islemciler sans isi. Silikon sansi diye arat bakalim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı