Bilgisayarı sürekli overclocklu kullanmak zararlı mı?

O hata oranına şans diyoruz işte biz. Her zaman hatalı olma ihtimali var. Şanssızsan o ihtimal sana denk gelir işte.
Ben buna şans demiyorum olasılık diyorum. Hiçbir şey %100 olamayacağı için %1'lik olaya bile şans diyorsak her şeye şans diyelim.
Kendi kendine çelişiyorsun. İlk şans işi değil deyip her şeyde hata oranı var demek, fazla gereksiz konuşuyorsun.
Tamam kardeşim. Sen ne istiyorsan onu düşün hayatında başarılar dilerim.

Ben buna şans demiyorum olasılık diyorum. Hiçbir şey %100 olamayacağı için %1'lik olaya bile şans diyorsak her şeye şans diyelim.
Yav boş yere felsefeye, şans ve olasılığın kökenlerine sokma bizi şimdi 🙂
Hocam mimari güç tüketimi demişsiniz de; işlemcilerin extreme overload durumunda aşırı yüklenmeleri durumuna karşın kendilerine ait bir safe zone bölgesi yok mu zaten? Aşırı güç tüketip sıcaklıklar stabil tutulabildiği sürece ömrünü bence fazla etkilemez bu durum. Bilmem kaçırdığım bir yer veya eksik olduğum bir kısım varsa düzeltirsin.
Güç tüketiminden kastım emdiği akım oluyor. Güç = akım*gerilim dersek voltaj sabit kalır, güç tüketimi artarsa işlemciye giden akım da artar. Akım artarsa electromigrationdan dolayı işlemci içindeki güç iletimi zarar görür.

Yav boş yere felsefeye, şans ve olasılığın kökenlerine sokma bizi şimdi 🙂

Güç tüketiminden kastım emdiği akım oluyor. Güç = akım*gerilim dersek voltaj sabit kalır, güç tüketimi artarsa işlemciye giden akım da artar. Akım artarsa electromigrationdan dolayı işlemci içindeki güç iletimi zarar görür.

Onun önlemini Intel 10.nesilde almış mıdır acaba 😄?

Onun önlemini Intel 10.nesilde almış mıdır acaba 😄?
Güç iletiminde kullanılan maddeye, o maddenin sıcaklığına ve üzerinden geçen akıma göre değişir. @dogant modumun attıklarını göre sıcaklık fena değil. Güç tüketimi de aman aman yüksek değil. Geriye tek değişken kalıyor: bileşen. Bu da bakır alaşımı falan olması lazım.

Ben bile biliyorsam Intel almıştır😄

Güç iletiminde kullanılan maddeye, o maddenin sıcaklığına ve üzerinden geçen akıma göre değişir. @dogant modumun attıklarını göre sıcaklık fena değil. Güç tüketimi de aman aman yüksek değil. Geriye tek değişken kalıyor: bileşen. Bu da bakır alaşımı falan olması lazım.

Ben bile biliyorsam Intel almıştır😄
Oyunlarda stok 10600K gördüğüm testlerde R5 3600X'ten 5-10W daha fazla güç tüketiyor ve daha serin çalışıyor.

OC yapar ve Prime95 testine sokarsanız tabi aşırı güç tüketebilir ama bunu kaç defa yapıyoruz ki zaten. Bu işlemcide OC'un faydasını görmek için de en az RTX 2080 ile 1080p'de oynamak lazım.

Oyunlarda stok 10600K gördüğüm testlerde R5 3600X'ten 5-10W daha fazla güç tüketiyor ve daha serin çalışıyor.

OC yapar ve Prime95 testine sokarsanız tabi aşırı güç tüketebilir ama bunu kaç defa yapıyoruz ki zaten. Bu işlemcide OC'un faydasını görmek için de en az RTX 2080 ile 1080p'de oynamak lazım.

Hocam bir sonraki alacağınız işlemci aklınızda şekillendi mi? Yolunuza X600K serisinin hayranı olduğunuz ve ilk HT'li i5 olan 10600K ile mi yoksa R5 4600X'le mi devam edeceksiniz 😀?

Hocam bir sonraki alacağınız işlemci aklınızda şekillendi mi? Yolunuza X600K serisinin hayranı olduğunuz ve ilk HT'li i5 olan 10600K ile mi yoksa R5 4600X'le mi devam edeceksiniz 😀?
Aslında şekillendi, 10700K istiyorum ama yurt dışı haricinde almam fiyatından dolayı. Yurt dışına bir tanıdığım ya da kendim çıkmazsam buradan 10600K alırım gibi geliyor. 10700K için soğutucuyu da değiştirmem gerekecek ama 10600K için 120mm soğutma yeterli olacak gibi duruyor.

Ben alana kadar Ryzen 4 serisi de çıkar zaten onu da değerlendiririm.

Aslında şekillendi, 10700K istiyorum ama yurt dışı haricinde almam fiyatından dolayı. Yurt dışına bir tanıdığım ya da kendim çıkmazsam buradan 10600K alırım gibi geliyor. 10700K için soğutucuyu da değiştirmem gerekecek ama 10600K için 120mm soğutma yeterli olacak gibi duruyor.

Ben alana kadar Ryzen 4 serisi de çıkar zaten onu da değerlendiririm.
Neden Ryzen yerine Intel? Merak ettim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı