Bilgisayarı taşıma

Mert_1907

Hectopat
Önümüzdeki yaz bilgisayarımı arabayla diğer eve taşımayı düşünüyorum. Taşırken direkt bagaja koyayım mı? Yoksa parçalarını sökmem gerekir mi? Parçalarını söktüğümde geri takınca bir şey yapmam lazım mı yoksa Windows otomatik gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Önümüzdeki yaz bilgisayarımı arabayla diğer eve taşımayı düşünüyorum. Taşırken direkt bagaja koyayım mı? Yoksa parçalarını sökmem gerekir mi? Parçalarını söktüğümde geri takınca bir şey yapmam lazım mı yoksa Windows otomatik gelir mi?
Hocam ben de yazlığa PC taşıdım. Eğer kutuları duruyorsa işin rahat. Sadece ekran kartını sök ve kutusuna statik paketinin içine güzelce koy. Eğer kule soğutma veya AOI sıvı soğutman varsa onlarıda sökmen gerekir. Lakin bendeki düşük profilli stock soğutucuydu diye sökmedim. Onun dışında bende PCI WiFi kartı da vardı onun antenleri soküp HDD kafesine güzelce sabitledim. Kasanın içinde sallantıyla savrulacak bir şey olmasını istemezsin. Daha sonra kasayı köpükleriyle birlikte kutuladım.

Arka koltuğa kasayı güzelce sabitleyip götürdüm. Monitör kutusunu sürücüsü koltuğunun arkasında ki boşluğa, onun üstüne de klavye ve GPU'nun kutusunu koydum. GPU koruma kapaklarıda duruyordu. Onları da takmıştım. Ayrıca kabloların monitör için olanlarını kendi kutusuna, PSU güç kablosunu kasanın kutusuna koydum. Sağ sağlim Ankara'dan Mersin'e ulaştı yavrucak :)
En önemlisi GPU onu söksen yetiyor. Fakat sen her ihtimale karşı HDD ve RAM'leri de sök. Takması basit nasılsa. Kasayıda pıt pıt ambalajlama nalyonu oluyor böyle baloncuklu falan onlardan bulup ona sararsın. Çizilmelere ve çarpmalara karşı. Yada evde ne buluyorsan yumuşak bir şeylere sar işte.

Yalnız kasanın kutusu yok. GPU nun var. Kasayı nereye koyabilirim? Bir de bazı yerlerde HDD yi de sökmek gerektiğini yazmışlar doğru mudur?

Bilgisayarını açma kapama tuşuna basılı tutarak yada direk fişten çekerek kapatmıyorsan HDD'n okuma/yazma başlarını kenarlara sabitler. Kanımca o şeklinde kaparsan da kendilerini sabitliyor olsalar gerek ama tedbirli olmakta yarar var :) Onun dışında HDD'lerinin kasa içerisinde sabit olduklarından emin olman yeterli bana sorarsan. Daha güvenli bir yer bulurum ben onlara mutlu mutlu giderler diyorsan sökebilirsin.

Kutusu olsa daha iyi olabilirdi. Aracın içine güzelce sabitlemeye bak. Yerinde uslu uslu durduğu öyle fazla oynaşmadığı yada yerinden fırlamadığı sürece sıkıntı olmaz. Arabayı sürerken tümseklerden dikkatli geç, öyle çok arabayı sarsmayacak şekilde sürmeye dikkat etsen yeterli olur. Diğer türlü korku treni sürer gibi gidersen yavrucaklar arkada komaya girebilir :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı