Önümüzdeki yaz bilgisayarımı arabayla diğer eve taşımayı düşünüyorum. Taşırken direkt bagaja koyayım mı? Yoksa parçalarını sökmem gerekir mi? Parçalarını söktüğümde geri takınca bir şey yapmam lazım mı yoksa Windows otomatik gelir mi?
Hocam ben de yazlığa PC taşıdım. Eğer kutuları duruyorsa işin rahat. Sadece ekran kartını sök ve kutusuna statik paketinin içine güzelce koy. Eğer kule soğutma veya AOI sıvı soğutman varsa onlarıda sökmen gerekir. Lakin bendeki düşük profilli stock soğutucuydu diye sökmedim. Onun dışında bende PCI WiFi kartı da vardı onun antenleri soküp HDD kafesine güzelce sabitledim. Kasanın içinde sallantıyla savrulacak bir şey olmasını istemezsin. Daha sonra kasayı köpükleriyle birlikte kutuladım.
Arka koltuğa kasayı güzelce sabitleyip götürdüm. Monitör kutusunu sürücüsü koltuğunun arkasında ki boşluğa, onun üstüne de klavye ve GPU'nun kutusunu koydum. GPU koruma kapaklarıda duruyordu. Onları da takmıştım. Ayrıca kabloların monitör için olanlarını kendi kutusuna, PSU güç kablosunu kasanın kutusuna koydum. Sağ sağlim Ankara'dan Mersin'e ulaştı yavrucak