Bilgisayarı temizledikten sonra FPS'im düştü

Fetihhx

Hectopat
Daha fazla  
Bugün kasamın içini açıp gerek bez ile silerek gerek süpürge ile gerek saç kurutma makinesi ile temizledim. Ön fanı ve arka egzoz fanını çıkartıp sildim ve geri taktım. Her şey normaldi az önceye kadar, az önce LOL'e girince FPS değerimin yarıya düştüğünü gördüm. Bu neden olabilir? Ne yapmam lazım?

Güç bağlantıları tam mı? Şu anda saçmalıyor olabilirim; güç girişleri tam olmayabilir ve bu da ekran kartını tam yüke sokmuyor da olabilir ama ekran kartına güç gelmediği için görüntü de vermezdi. Oyun içi değerlerinizi voltaj ayarlarına kadar takip edebilir misiniz? MSI AfterBurner ile.

@r.yasar10 Hocam lütfen aklımı okumayın, siz yazdıkça kendimden şüphe ediyorum :D
program nasıl yapıyor bir bilgim yok açıkcası ama şuan oyundayım yan ekrandan kendim sıcaklığı takip ediyorum ve ısı 65'i geçmedi daha, diğer dediğiniz voltaj ayarını da nasıl bakıcağımı bilmiyorum açıkcası
programı tam olarak nasıl kullanıyoruz bilmiyorum açıkcası kusura bakma :D

program nasıl yapıyor bir bilgim yok açıkcası ama şuan oyundayım yan ekrandan kendim sıcaklığı takip ediyorum ve ısı 65'i geçmedi daha, diğer dediğiniz voltaj ayarını da nasıl bakıcağımı bilmiyorum açıkcası
programı tam olarak nasıl kullanıyoruz bilmiyorum açıkcası kusura bakma :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FPS düzeldi mi anlayamadım tam açıkcası. :D Arada 80'lere düşüyor arada 170-200 falan oluyor ama ortalama 100 diyelim. Ayrıca Afterburner'in ayarlarından voltaj takibini açtım ama hala daha 0 olarak gösteriyor anlamadım onu.
Şu an büyük ihtimal düzeldi ama ben biraz takıntı yaptım bilmiyorum.

Ekran kartım Sapphire ATI Radeon HD 4650 1GB kasayı temizlerken onu da çıkardım temizledim taktım oyuna girince FPS düşüklüğü gördüm normalde ETS 2 gibi oyunları 60 70 FPS'de oynarken 20 30 FPS'de oynuyor ve bir programla baktığımda da şunlar gözüküyor assagiya bırakıyorum fotoğrafi.

Dosya Ekleri

• IMG_20200528_012047.jpg
    IMG_20200528_012047.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 182
Herşeyin çalıştığına eminim fakat ram çok kötü olmuş ETS 2 oynarken %93 ram kullaniyor yeni bir ram alsam marka fark eder mi ? Birde internette AMD işlemciye özel yaziyor benimki Intel o ramlerden alsam çalışır mı ?
Boştayken de ram kullanımı artıyor mu? Ben de olmuştu sorun Windows update idi. Yazılımsal çözümleri denemeden ram satın almayın derim.

Boştayken de ram kullanımı artıyor mu? Ben de olmuştu sorun Windows update idi. Yazılımsal çözümleri denemeden ram satın almayın derim.
Boşta %47 ram kullaniyor ve benim PC Casper marka anakart foxconn h55mxv series bunda takılı olan 2 slot ram var ikisi de elixir 2 GB 1333mhz ben bunlardan birini çıkarıp farklı marka fakat 4 GB 1333mhz ram alıp takarsam sıkıntı çıkar mı ?

Boşta %47 ram kullaniyor ve benim PC Casper marka anakart foxconn h55mxv series bunda takılı olan 2 slot ram var ikisi de elixir 2 GB 1333mhz ben bunlardan birini çıkarıp farklı marka fakat 4 GB 1333mhz ram alıp takarsam sıkıntı çıkar mı ?
Ram uyumluluk ile ilgili birçok konu ve video var oradan bakıp emin olabilirsiniz ancak bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ama tabii ki 2 tane 2 GB rami de çıkartıp 2 tane 4 GB takarsanız çok daha iyi olur. Yine de tam bi forumlara bakıp emin olmanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı