Bilgisayarı Uyku Modunda Bırakmak Zarar Verir mi?

Hayır, bunun bilgisayara zararı yok. Ben bazı geceler uykuda bırakıyorum gece 2 de uyanıp dosya indirmesini sağlıyorum. Elektrik ksilince de G3 durumunu yani güç tekrar geldiğinde yapılacak eylemi bilgisayar enerjisini kes şeklinde seçtim BIOS üzerinden. Elektrik gidip gelirse de bilgisayara zararı dokunmuyor.
 
5 - 10 Dakikalık işler içinse iyi olur. Ama çok uzun süreliyse olmaz. Çünkü onu yapınca kasanın içindeki bazı parçalar hala çalışır. Hem elektrik yakar hemde bilgisayarının parçaları zarar görebilir. En iyisi Windows'u kapatmak.

PC açıkken zaten elektrik yakıyor. Senin dediğinden yola çıkarsak bilgisayar normal çalışıyorken bile parçalar zarar görür.
 
Zarar görüyor mu bilmiyorum ama bazen kapatmak yerine uyku moduna aldığımda, tekrar 5-6 saat sonra uyku modundan çıkıp, bilgisayarı açtığımda çok fazla donuyor ve normalinden daha fazla sıcaklığa sahip oluyor. Ben de bilgisayarı kapatıp, 1-2 saat dinlendiriyorum ve kasma/donma anca geçiyor. Yani benim açımdan sanırım zararlı.
 
Tipik SSD'si olmayan, Windows açılırkenki uzun bekleme sürelerinden muzdarip insan konusu olmuş :) Alın bir SSD, düşünmeyin böyle şeyleri. 120 GB'si 150 200 TL arası bir fiyatı var.
Adamın durumu yok alamıyor belki bu şekilde aşağılayıcı tavrından vazgeç bende kullanıyorum SSD fakat arka planda açık kalmasını ve kaybetmek istemediğim daha sonradan devam etmesini istediğim bilgileri uyku modunda saklıyorum. Hiçbir windows üreticiside zaten uyku modunu bir problem yaratması ve bileşenlere zarar vermesi için yapmadı.
 
ben aylardır bilgisayarı anca haftada 1 kez falan kapatıyorum işim kısa sürecekse kilit ekranına atıyorum, uzun sürecekse uykuya alıp gidiyorum. bana birisi uyku modunun bilgisayara zarar vereceğini söylemişti o yüzden konu açtım. hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı