Bilgisayarı virüsten koruma

Teyarev

Decapat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
557
Çözümler
2
Yer
Technopat City
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle hoş geldiniz. Bugün sizlere bilgisayarımızı nasıl virüsten koruruz bundan bahsedeceğim.
Öncelikle size önereceğim bir virüs programı var adı Kaspersky hem çok iyi hem de ücretsiz dilerseniz ücretli versiyonunuda alabilirsiniz.
Size ilk olarak virüs alabileceğiniz yerleri söyleyeyim.
1-Ilk olarak crack oyun siteleri.
Crack oyun siteleri genel olarak amacı sizin bilgisayarınıza trojan virüsü sokup bilgisayarınızı yavaşlatmak ve kredi kartı gibi önemli verilerinize erişmektir. Ve crack oyun yüklerken genellikle size virüs programlarınızı kapatmanızı söyler aksi taktirde yükleyemezsin der. Bunun çoğunlukla nedeni de bilgisayara virüsü rahat bir şekilde yakalanmadan atmaktır. Bununla baş etmek için crack oyun yükledikten sonra tam tarama yapmaktır böylece zararlı bir sürü yazılımı kaldırabilirsiniz. Ama aklınızda bulunsun virüs programları asla bütün kötü yazılımları kaldıramaz. Bu yüzden crack oyun indirmenizi tavsiye etmem.
2-Sahte-dolandırıcı internet siteleri.
Bu siteler genellikle oynadığınız oyunlar da ki kredi birimlerini size çok daha ucuza yükleyeceğini der. Siz satın aldığınızda bunu size verse bile kredi kartınız yasal olmayan bir alışveriş yerine gider. Bu da sizin için çok büyük bir tehlike yaratır. Ayrı olarak size çok tehlikeli yazılımlar atarlar (truva atı vb).Truva ATI sizin bilgisayarınızı başkasının eline geçmesini sağlar. Ve size dosyalar atmasını sağlar. Bu dosyalar daha fazla virüs olabilir veya sizin internet sitesi şifrelerinizi gösterebilir.
3-Google'de sol üstte kilit işareti vardır orada bağlantı güvenli değil yazıyorsa o site resmi bir site veya güvenilir bir site değildir. Bu sitelere kayıt olduğunuz zaman sizin her türlü bilginizi görebilirler. Örneğin IP adresiniz. IP adresinizden ev adresinize oradan mesleğinize oradan kredi kartlarınıza her şeye erişebilirler. Bu yüzden dikkatli olmamız şart.
4-Virüs programlarıyla haftada 1 kere tam tarama yapılmalıdır. Bunlar sitelerden zaman zaman alabileceğiniz virüsleri engeller.
5-Oyun hileleri yapan programlar.
Oyun hileleri yapan programlarda bu işin içinde, hile programları çoğunlukla içinde virüs içerir ve yüklendikten sonra tarama yapılmalıdır. Taramada virüs çıkarsa bu programda kökten silinmelidir.

Buraya kadar yazıları okuduğunuz için çok teşekkür ederim :).
 
Bende virüs programı var. Paralı 2 senelik. Her gün taratıyorum CS'de normalde 250 FPS alıyordum ama bu aralar 100 90 FPS alıyorum. Google'ye çok yavaş girmeye başladı. Yani PC yavaşladı. Ne yapmam lazım biliyor musun? Bilgisayarım iyi.
 
3-Google'de sol üstte kilit işareti vardır orada bağlantı güvenli değil yazıyorsa o site resmi bir site veya güvenilir bir site değildir. Bu sitelere kayıt olduğunuz zaman sizin her türlü bilginizi görebilirler. Örneğin IP adresiniz. IP adresinizden ev adresinize, oradan mesleğinize, oradan kredi kartlarınıza her şeye erişebilirler. Bu yüzden dikkatli olmamız şart.
Üzgünüm ama yanlış. O ifade sitenin HTTPS kullanmadığını, SSL sertifikasına sahip olmadığını belirtir. Her SSL sertifikası olmayan site güvensiz olmadığı gibi her kullanan da güvenli değildir. Arada akan verinin şifrelendiğini ifade eder, o kadar.

Üyelik vs. olmayan basit bir blog sitesinde SSL olmaması pek de bir anlam ifade etmez ve bu site pekala güvenli olabilir. Aynı şekilde SSL sertifikasına sahip bir site sizin verilerinizi kötü amaçlar için kullanıyor olabilir. Ayrıca IP adresinizi site SSL sertifikasına sahip olsa da olmasa da görebilir, bununla bir alakası yok.

Sadece IP adresinizden yetkili olmayan birisi adresinizi doğrudan göremeyeceği gibi kredi kartlarına ya da mesleğinize de erişilemez.
 
Aynen bende ESET nod32 antivirüs programı kullanıyorum, cihaza her programı indirip kurmamak lazım, bir de abuk subuk sitelere giriş yapmamak gerekir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı