Bilgisayarı Web Hostinge Çevirmek

YusufOrtimur

Hectopat
Katılım
30 Eylül 2017
Mesajlar
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Sağlık Yönetimi
Ben YouTube kanalım için HTML, CSS ve JavaSicript ile basit bir web sitesi yaptım. nic.tr adresinden de domain adını alacağım ama web hostinge para vermek istemiyorum. Zaten siteye girecek olanlar en fazla hadi atalım 100 kişi olsun deymez.

Kendi bilgisayarımı nasıl web hostinge çevirebilirim? IIS ile denedim sadece localde paylaşıyor. 1 ay boyunca aradım ama IIS ile nasıl local dışına yayınlayacağımı bulamadım. Lütfen yardım edin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızı kapattığınız anda site de ulaşılamaz olur. Dolayısıyla mantıksız bir hareket. İnfinityfree diye bir site öneririm size 1 sene boyunca hosting ücretsiz. Gelecek sene kurallar değişmez ise tekrar bir hesap açıp 1 senelik hosting alırsınız.
 
Gerçekten çok sorun. İnternetinizin upload hızı en az 100 megabit olması gerekiyor (stabil çalışabilmesi için) ayrıca en küçük bir ddos atağında siteniz saniyesinde çöker.

En büyük sorun ise, dinamik IP'dir. Dinamik IP her zaman değiştiğinden dolayı sitenizin domaininden sürekli IP adresini güncellemeniz lazım.

Malasef internet servis sağlayıcıları Statik IP için çok pahalı fiyatlar istiyor.
 
Selamlar,

Bu duruma hiç girmeden esasen herhangi bir hosting firmasından ufak yıllık bir hosting hizmeti satın alabilirsin.

Fakat bu işi öğrenme niyetinde isen kendi pc ini tabi ki de bir sunucu niyetiyle kullanabilirsin. Bunun için aslında "Mutsuz" arkadaşında dediği gibi bir adet statik (sabit) IP adresin olsa daha iyi olur. Alan adını (domain) sabit bir IP ye yönlendirmen iş yükünü azaltacaktır. Aksi durumda IP adresini devamlı NIC.TR üzerinden değiştirmek gerekecektir. Bu kısımları hallettiğini düşünüp sadece yapman gereken kısma gelelim ;

İnternet' e çıkış yaptığın cihaz üzerinde DMZ denen bir özellik var. DMZ IP tanımına LOCAL PC IP ni yazıp kaydetmen LOCAL IP nin WAN IP si ile dış dünyayla bağlantı kurması demektir. Burada dikkatli olunması gereken konu PC nin güvenliğini sağlaman gerek. "DMZ" anlaşılacağı üzere "DeMilitarized Zone" "Savunmasız Alan" demek oluyor. Bu alan oluşturulduğunda tüm portlar açık olarak sergilenir ve kullanıma hazır olur. DMZ haricinde ise ; Port Forwarding işlemi yapılabilir. Burada istenen portlar sadece IP den çıkış yaptırılır.

Terimler gayet sabit araştırarak deneyerek sonuca ulaşılabilir. Başarılar.

İyi çalışmalar
Arif ÇETİNER
 
Merhabalar,

İstediğin uzanıya sahip olmak hayati bir önem taşımıyorsa dynu gibi dinamik dns hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilirsin.

Bilgisayarında gerekli işlemleri yaptıktan sonra ip adresin değilse bile ornek.dynu.net url'i ile kullanıcılar senin sitene erişebileceklerdir.

IP adresinde her değiştiğinde dynu üzerinde de güncelleyecek küçük bir tool'u bulunmakta, bilgisayarında açık tuttuğun sürece otomatik olarak güncelleyecektir.

Geri kalan her şeyi Arif Çetiner gayet düzgün bir şekilde açıklamış zaten.
 
Rasspery Pi yada Orange Pi tarzı cihazlara web sitenizi kurabilirsiniz. Cihazların enerji maliyeti düşük olduğu için 7/24 açık kalabilir. IP problemini ise no-ip den ücretsiz ddns alarak statik IP problemini giderebilirsiniz.
 
Öncelikle hosting hizmeti alman senin için daha iyi olur elektrik masrafın daha çok gelir :) devamında Sabit bir ip adresi alman gerekir bunun aylık ücreti (firmaya göre değişir) 10TL'den başlar. Bunlarla bitti mi ? bitmedi tabiki. Sağlam bir upload gerekli Min 20Mbps üyeler girecek veri çekecek kaynak kullanacak bunlar için internet şart. Bununla da bitmedi. Bir web panel alman gerekir Windows bilgisayarda kullanacaksan Plesk panel kurabilirsin tabi ki bununda bir ücreti var ip adresine göre tanımlanma yapılıyor. Aylık 8 Dolardan başlıyor onun fiyatıda fakat gelişime açık değil giriş seviyesi bir lisans türüdür. en iyisi bir hosting al :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı