Bilgisayarı yormayan coinler nedir?

Her coinin mininginde kartın saat hızlarının, sıcaklığının ve güç tüketiminin hemen hemen aynı olması değişen bir şey olmadığını gösterir. Kazım algortiması farklılığından bahsediyorsan güç tüketiminde vs ciddi bir değişiklik olmuyor. 7 gün önce katılmışsın yıllardır sosyalde gibi konuşma.

Diğer hesabımın banlanmadığını nereden biliyorsunuz ayrıca burada bilgi geçiyor kaç yıldur burada olduğum değil ve Ravencoin'in etheriuma göre Memory daha çok yorar bunu da OC ayarlarına bakarak anlayabilirsin.

Diğer hesabımın banlanmadığını nereden biliyorsunuz ayrıca burada bilgi geçiyor kaç yıldur burada olduğum değil ve Ravencoin'in etheriuma göre Memory daha çok yorar bunu da OC ayarlarına bakarak anlayabilirsin.

ETH kazarken 100W harcarken Ravencoin 95W harcıyor atıyorum, bu mu kartı yormayan coin oluyor? Hangi coini kazarsan kaz güç tüketimi ve sıcaklık değerleri hemen hemen aynı oluyor. Kazım algoritması farklı olunca büyük bir değişiklik olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
ETH kazarken 100W harcarken Ravencoin 95W harcıyor atıyorum, bu mu kartı yormayan coin oluyor? Hangi coini kazarsan kaz güç tüketimi ve sıcaklık değerleri hemen hemen aynı oluyor. Kazım algoritması farklı olunca büyük bir değişiklik olmuyor.

ETH ve ravcoin fark ediyor kardeş aynı parayı kazandan bile ayda ravcoinde kart daha fazla zorlanıyor fanlar sıcaklık vs, belki daha farklı bir ince ayar gerekir bilemem ama beni tecrübem bu yönde saygılar

ETH ve ravcoin fark ediyor kardeş aynı parayı kazandan bile ayda ravcoinde kart daha fazla zorlanıyor fanlar sıcaklık vs, belki daha farklı bir ince ayar gerekir bilemem ama beni tecrübem bu yönde saygılar.

Zorlanmadan kastınız nedir? Sıcaklık ve güç tüketimi hemen hemen aynı oluyor diyorum hala zorlanıyor diyorsunuz. Saygılar.

Her coinin mininginde kartın saat hızlarının, sıcaklığının ve güç tüketiminin hemen hemen aynı olması değişen bir şey olmadığını gösterir. Kazım algortiması farklılığından bahsediyorsan güç tüketiminde vs ciddi bir değişiklik olmuyor. 7 gün önce katılmışsın yıllardır sosyalde gibi konuşma.

Hiç Ethash klonları dışında bir coin kazmayı denediniz mi?
Monero, Ryo, Cortex gibi coinleri kazmayı deneyin.

Mesela Ethash kazarken kartım 90-110W çekiyor ama Cortex kazarken 180-220W çekiyor.

Son düzenleme:
Zorlanmadan kastınız nedir? Sıcaklık ve güç tüketimi hemen hemen aynı oluyor diyorum hala zorlanıyor diyorsunuz. Saygılar.
Hocam hemen hemen aynı değil işte 15 Watt fazla tüketiyor ve 4 derece fazla ısınıyor kart , burada kartın mimarisi mi neyse artık oda önemli bazı kartlar ethaşta daha çok kazandırıyor bazıları kawpowda, biraz googleye mining ile ilgili hesaplama yazın orada çıkacaktır farklı sonuçlar bu dediğim tecrübe kendi tecrübem herkesin kartı faklı olduğu için değişir. Mesela ravcoinde fanlar sıcaklık vs daha fazla çünkü ravcoinde voltaj veriyorsun kartına, oyar eth de voltajı -500 yapıyorsun, aradaki farkı araştırın öğrenin anlıycaksınız, kartın ne marka senin
Mining yaparken kartı en az yoran Algoritma Ethash ve Etchashdir yani genel olarark Ethereum ve ETC ayrıca bu algoritmayı kullanarak kazılan diğer coinler. Çünkü bu algoritmalar kartın çekirdeğini kullanmaz sadece VRAM'i kullanır dolayısıyla çip daha az ısınır VRAM'e fazla OC yapılmaz ise VRAM de fazla ısınmaz. Ama diğer coinlerin geneli miningde çip frekansını kullanır bu sebeple kart iyi ayarlanmazsa yüksek ısıya maruz kalabilir.

İşte doğru bilgi teşekkürler bazı arkadaşlar okusun öğrensin

@n4rcos hocam aynı şeylerden bahsediyoruz, evet arada fark var ama arkadaşın sorduğu soruya bakın, kartı yormayan coin diye bir şey yok. Hepsi kartı yoruyor kimi daha fazla kimi daha az. Benim demeye çalıştığım şey aralarında ciddi bir fark yok. 15W ve 4 derece ahım şahım bir bir büyüklük değil.

Mesela ethash kazarken kartım 90-110W çekiyor ama Cortex kazarken 180-220W çekiyor.

Undervolt edilmiş kart 3D modelleme yaparken veya oyun oynarken bile o kadar güç çekmiyor neden bahsediyorsunuz?

Undervolt edilmiş kart 3D modelleme yaparken veya oyun oynarken bile o kadar güç çekmiyor neden bahsediyorsunuz?

Cortex kazıyorum. Cortex çekirdeği çok sever. Güç limitini kaldırırsam 240-250W çekiyor ve aynı oranda mining performansı da artıyor.
ETH gibi çekirdek frekansını 1100MHz'ye düşürürsem performans neredeyse yarı yarıya düşüyor.

Oyunlarda 160-200W, 3D render ve modellemede 140-180W çekiyor.

Undervolt yapılmış kart:

1628965095231.png

Son düzenleme:
Cortex kazıyorum. Cortex çekirdeği çok sever. Güç limitini kaldırırsam 240-250W çekiyor ve aynı oranda mining performansı da artıyor.
ETH gibi çekirdek frekansını 1100MHz'ye düşürürsem performans neredeyse yarı yarıya düşüyor.

Oyunlarda 160-200W, 3D render ve modellemede 140-180W çekiyor.

Undervolt yapılmış kart:

Eki Görüntüle 1138062

Buyurun bende güç tüketimi olarak bir fark hemen hemen olmuyor, ilk sayfadaki arkadaşın bahsettiği gibi Cortex'de bellek hızı düşük, onun dışında sıcaklık Ethereum'da daha fazla bile oldu. Ayarları sınırlandırdığınız halde 90-100W'dan bu kadar yükseklere nasıl çıkıyor anlayamadım.

unknown_2021.08.14-21.28.png

unknown_2021.08.14-21.29.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı