Bilgisayarım açılırken kendini 2 kere resetliyor

Daha fazla  
Arkadaşlar önceden bu sorun yoktu bizim burada bilgisayarım açıkken elektrikler gitti. Sonra elektrikler geldi biraz bekledim ve bilgisayarı açtım, ama bilgisayar kendini 2 kere resetledi ve 3. de açıldı. Ayrıca BIOS ayarları da resetlenmiş (CSM ayarı normalde kapalı ve bu ayar kapalıyken Windows'a girilmiyor). Bu hata daha öncede olmuştu ve bilgisayarı aldığımız yere gitmiştik (Vatan Bilgisayar'a). Bilgisayarı onlar 2 gün test etti ama o hatayı görmediler. Donanımlarını test ettiler ve sorun olmadığını söylediler. Sadece Windows'un eski olduğunu ve format atmam gerektiğini söylediler.

Daha atmadım bana mantıklı gelmedi pek. Başka çözüm var mı diye buraya sormak istedim.
Bunun başka çözümü var mı? Varsa nedir?

Kapattıktan uzun süre sonra açınca oluyorsa BIOS pilinizde bir sorun olabilir. Eğer durum böyleyse sıfırlama yapmanıza gerek yok.

Öncelikle Bios pili ve Ram leri kontrol etmeni öneririm. Basit gibi görünüp en çabuk atlanan problemlerden . Avometren varsa güç kaynağından gelen güçleri ölçebilirsin.
Denedim ama bir şey değişmedi.
Kapattıktan uzun süre sonra açınca oluyorsa BIOS pilinizde bir sorun olabilir. Eğer durum böyleyse sıfırlama yapmanıza gerek yok.
Kapattıktan uzun süre sonra değil, kapatıp fişini çekince oluyor. Bios pilini söküp taktıktan sonra açarken fark ettim.
Arkadaşlar başka çözüm bulamadım. Sizinde başka öneriniz yoksa, format atacağım.

Aynı sorun bende de oldu RAM, BIOS pili falan işe yaramıyor. Gigabyte ait BIOS hariç tüm uygulamaları kaldır bilgisayarından, sonra PC'yi yeniden başlat BIOS ekranına gel, BIOS'unu sıfırla kaydet ve çık. Sorunun düzelecektir.

Sorunu çözdüm, en sonunda Vatan'daki adamın dediğini yapıp Windows'u yeniden kurdum.
Ama bunu son çare olarak yaptım.

Erdal bey 4 gün önce sorun tekrar etti bende artık çıldırma derecesine geldim aldım bilgisayarcıya götürdüm. Anakart RAM frekansını yakalayamadığı zaman bu sorunu yapıyormuş, böyle bir sorunla ilk defa karşılaşıyorum. BIOS'tan ayarları yaptım dedi fakat ne ayarı yaptıysa ben bulamadım. En azından RAM frekans ayarı varmış görmedim. Gigabyte H310M anakartım RAM imde Crucial 8 GB balistic Sport 2400MHz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…