Bilgisayarım aniden donuyor

Çağrı9

Centipat
Merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar aldım. Bilgisayarım nadiren de olsa donuyor ve restart atmak zorunda kalıyorum. Bunun sebepleri neler olabilir ve bu sorunu nasıl çözebilirim?
Oyunlarda hiçbir şekilde zorlanmıyor bilgisayar oyunlardan olduğunu düşünmüyorum. Ama oyun oynarken de donmuştu birkaç defa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar aldım. Bilgisayarım nadiren de olsa donuyor ve restart atmak zorunda kalıyorum. Bunun sebepleri neler olabilir ve bu sorunu nasıl çözebilirim?
Oyunlarda hiçbir şekilde zorlanmıyor bilgisayar oyunlardan olduğunu düşünmüyorum. Ama oyun oynarken de donmuştu birkaç defa.
Donmaktan kastın nedir? Ekran kapanıyor sistem hala çalışmaya devam mı ediyor? Yoksa o an ki görüntü mü kalıyor ekran da? Tam olarak durumu anlatmanız ve sistem özelliklerini belirtmeniz lazım?

Sıcaklık kaynaklı olabilir mi ?
Bahsettiğinizden aklıma gelen ilk şey bu oldu
Muhtemelen değil soğuk hava geliyor fandan öyle düşünün :D
Donmaktan kastın nedir? Ekran kapanıyor sistem hala çalışmaya devam mı ediyor? Yoksa o an ki görüntü mü kalıyor ekran da? Tam olarak durumu anlatmanız ve sistem özelliklerini belirtmeniz lazım?
Mouse ve klavye kapanıyor, ekran kilitleniyor
Sistem özellikleriniz nelerdir
i7 2600 8gb ram 4gb Nvidia Geforce Gt740 ekran kartı 500gb hdd kısaca böyle

Görüntü no signal oluyor mu demek istemiş @Merry hocam
No signal yazmıyor monitmr açık ama ekran donuk
Bu arada arkadaşlar normalde kırmızı bir ışık yanıp sönüyor kasada ama bahsettiğim olay olunca kırmızı ışık sönüyor
i7 8gb ram 4gb Nvidia Geforce GT740 ekran kartı 500gb hdd kısaca böyle

Son düzenleme:
No signal yazmıyor monitmr açık ama ekran donuk
Bu arada arkadaşlar normalde kırmızı bir ışık yanıp sönüyor kasada ama bahsettiğim olay olunca kırmızı ışık sönüyor

i7 8gb ram 4gb Nvidia Geforce GT740 ekran kartı 500gb hdd kısaca böyle
Bahsettiğiniz ışık ve sorun, HDD ile alakalı bir durum olabilir. Sistemi farklı bir HDD veya SSD ile deneyebilir misin?
Görüntü no signal oluyor mu demek istemiş @Merry hocam
Anladığım kadarıyla ekran kapanmıyor o an ki görüntü kalıyor ekranda.

Bahsettiğiniz ışık ve sorun, HDD ile alakalı bir durum olabilir. Sistemi farklı bir HDD veya SSD ile deneyebilir misin?

Anladığım kadarıyla ekran kapanmıyor o an ki görüntü kalıyor ekranda.
Aynen o şekilde oluyor iternette biraz araştırma yaptım ve güç ayarlarından işlemciyi sınırlandırmkla ilgili çözümlere ulaştım ama bunun OC olduğunu sanmıyorum.Bunu yapsam bilgisayara herhangi bir zararı olur mu?(Oyunları rahatça oynuyotum işlemciyi sınırlandırmak fpsimi düşürmez)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı