1.adım
Ekran kartınızın yeni sürümü oynadığınız oyunlarla uyumlu olmayabilir bunun için aşağıdaki adımı uyuglayın
bilgisayrım simgesine sag tıklayın > özellikler > Aygıt Yöneticisi > görüntü bağdaştırıcıları > genişletin > ekran kartı aygıtını çift tıklatarak açın > sürücü sekmesine gelin > sürücüye geri dön tıklayarak eski sürücünüze geri dönün
Not:
oyun sağlayıcınızın web sitesine giderek sistem gereksinimlerini kontrol edin
2.adım
Uygulama veya oyun daha önceki bir DirectX sürümünü gerektiriyorsa, DirectX end-user Runtime'ı yükleyin
bazı uygulamalar ve oyunlar DirectX 9 gerektirir. Ancak bilgisayarınız, DirectX'in daha yeni bir sürümünü içerir. DirectX 9 gerektiren program ya da oyunu yükler ve çalıştırırsanız, hata verir bu sorunu gidermek için DirectX end-user runtime yüklemek üzere aşağıdaki Microsoft web sitesine gidin:
DirectX End-User Runtime Web Installer indirip bilgisayarınıza kurun.
3.adım
Sorun devam ederse.
-Ekran kartınızın güncel ve yeni sürümlerinin yüklü olduğundan emin olun bunun için
ekran kartı üreticisinin web sitesine gidin ve Windows 10 için yeni ve güncel sürümü olup olmadığını kontrol edin
monitör ve ekran kartı sorunlarını giderme ve ekran kartı sorunlarını giderme makalesindeki çözüm önerilerini uygulayın.
4.adım
-Oynadığınız oyunların web sitelerine gidip Windows
10 için uyumlu yeni ve güncel sürümleri olup olmadığını kontrol edin.
5.adım
temiz önyükleme nasıl gerçekleştirilir makalesindeki çözüm önerilerini uygulayın sorunun çözülüp çözülmedigini gözlemleyin
Not: Ilk once oku aklina yatarsa bu islem deneyebilirsin ben arastiriyorum kardesim sen merak etme.
Bu arada ekran kartin oynadigin oyunun yeni surumuyle uyumlu olmayabilir.