Çözüldü Bilgisayarım donuyor ve Power tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vopes

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSkill 5600 mhz Cl 28
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus
Ekran kartı
RTX 3080 TI SUPRIM X
Anakart
ASUS PRIME Z790-A
İşlemci
13700K
Merhaba. Yaklaşık 1 haftadır yaşadığım bir problemi çözemiyorum ne yaptıysam sorunu bulamadım. Live Studio'dan yayın açıp oyuna girdiğimde bilgisayarım biraz zaman geçtikten sonra donuyor ekran vs. hiçbir donanım çalışmıyor Power'dan kapatmak zorunda kalıyorum. Her bileşen yeni sayılır fakat sorunumu çözemiyorum. Üstadlarımdan desteklerini bekliyorum.

Çözüm
Yaptım hocam sonunda çözüldü. Problem dikey ekran kartı aparatındaymış. Onu söküp direk anakarta bağlayınca sorun çözüldü. Konu kapanabilir.
1.adım

Ekran kartınızın yeni sürümü oynadığınız oyunlarla uyumlu olmayabilir bunun için aşağıdaki adımı uyuglayın

bilgisayrım simgesine sag tıklayın > özellikler > Aygıt Yöneticisi > görüntü bağdaştırıcıları > genişletin > ekran kartı aygıtını çift tıklatarak açın > sürücü sekmesine gelin > sürücüye geri dön tıklayarak eski sürücünüze geri dönün

Not: oyun sağlayıcınızın web sitesine giderek sistem gereksinimlerini kontrol edin

2.adım

Uygulama veya oyun daha önceki bir DirectX sürümünü gerektiriyorsa, DirectX end-user Runtime'ı yükleyin

bazı uygulamalar ve oyunlar DirectX 9 gerektirir. Ancak bilgisayarınız, DirectX'in daha yeni bir sürümünü içerir. DirectX 9 gerektiren program ya da oyunu yükler ve çalıştırırsanız, hata verir bu sorunu gidermek için DirectX end-user runtime yüklemek üzere aşağıdaki Microsoft web sitesine gidin:

DirectX End-User Runtime Web Installer indirip bilgisayarınıza kurun.

3.adım

Sorun devam ederse.

-Ekran kartınızın güncel ve yeni sürümlerinin yüklü olduğundan emin olun bunun için ekran kartı üreticisinin web sitesine gidin ve Windows 10 için yeni ve güncel sürümü olup olmadığını kontrol edin

monitör ve ekran kartı sorunlarını giderme ve ekran kartı sorunlarını giderme makalesindeki çözüm önerilerini uygulayın.

4.adım

-Oynadığınız oyunların web sitelerine gidip Windows 10 için uyumlu yeni ve güncel sürümleri olup olmadığını kontrol edin.

5.adım

temiz önyükleme nasıl gerçekleştirilir makalesindeki çözüm önerilerini uygulayın sorunun çözülüp çözülmedigini gözlemleyin

Not: Ilk once oku aklina yatarsa bu islem deneyebilirsin ben arastiriyorum kardesim sen merak etme.

Bu arada ekran kartin oynadigin oyunun yeni surumuyle uyumlu olmayabilir.

Hocam Allah razı olsun. Desteklerinize minnettarım. Mesai saatim bitsin eve gider gitmez söylediklerinizi yapıp dönüş yapacağım.

Hocam Allah razı olsun. Desteklerinize minnettarım. Mesai saatim bitsin eve gider gitmez söylediklerinizi yapıp dönüş yapacağım.
ok hic birsey degil insallah cozulur kardesim

1.adım

Ekran kartınızın yeni sürümü oynadığınız oyunlarla uyumlu olmayabilir bunun için aşağıdaki adımı uyuglayın

bilgisayrım simgesine sag tıklayın > özellikler > Aygıt Yöneticisi > görüntü bağdaştırıcıları > genişletin > ekran kartı aygıtını çift tıklatarak açın > sürücü sekmesine gelin > sürücüye geri dön tıklayarak eski sürücünüze geri dönün

Not: oyun sağlayıcınızın web sitesine giderek sistem gereksinimlerini kontrol edin

2.adım

Uygulama veya oyun daha önceki bir DirectX sürümünü gerektiriyorsa, DirectX end-user Runtime'ı yükleyin

bazı uygulamalar ve oyunlar DirectX 9 gerektirir. Ancak bilgisayarınız, DirectX'in daha yeni bir sürümünü içerir. DirectX 9 gerektiren program ya da oyunu yükler ve çalıştırırsanız, hata verir bu sorunu gidermek için DirectX end-user runtime yüklemek üzere aşağıdaki Microsoft web sitesine gidin:

3.adım

Sorun devam ederse.

-Ekran kartınızın güncel ve yeni sürümlerinin yüklü olduğundan emin olun bunun için ekran kartı üreticisinin web sitesine gidin ve Windows 11 için yeni ve güncel sürümü olup olmadığını kontrol edin

monitör ve ekran kartı sorunlarını giderme ve ekran kartı sorunlarını giderme makalesindeki çözüm önerilerini uygulayın.

4.adım

-Oynadığınız oyunların web sitelerine gidip Windows 11 için uyumlu yeni ve güncel sürümleri olup olmadığını kontrol edin.

5.adım

temiz önyükleme nasıl gerçekleştirilir makalesindeki çözüm önerilerini uygulayın sorunun çözülüp çözülmedigini gözlemleyin

kardesim ben bu makalede windows 10 yazan yerleri 11 yaptimki kafan karismasin sonucta senin bilgisayar surumu w11 dimi?

Ok hiçbir şey degil inşallah cozulur kardesim.

1.adım

2.adım

3.adım

Sorun devam ederse.

-Ekran kartınızın güncel ve yeni sürümlerinin yüklü olduğundan emin olun bunun için ekran kartı üreticisinin web sitesine gidin ve Windows 11 için yeni ve güncel sürümü olup olmadığını kontrol edin

4.adım

-Oynadığınız oyunların web sitelerine gidip Windows 11 için uyumlu yeni ve güncel sürümleri olup olmadığını kontrol edin.

5.adım

temiz önyükleme nasıl gerçekleştirilir makalesindeki çözüm önerilerini uygulayın sorunun çözülüp çözülmedigini gözlemleyin.

Kardesim ben bu makalede Windows 10 yazan yerleri 11 yaptimki kafan karismasin sonucta senin bilgisayar surumu W11 değil mi?

Benim sürüm Windows 10 hocam.

Ok hiçbir şey degil inşallah cozulur kardesim.

1.adım

2.adım

3.adım

Sorun devam ederse.

4.adım

5.adım

temiz önyükleme nasıl gerçekleştirilir makalesindeki çözüm önerilerini uygulayın sorunun çözülüp çözülmedigini gözlemleyin.

Kardesim ben bu makalede Windows 10 yazan yerleri 11 yaptimki kafan karismasin sonucta senin bilgisayar surumu W11 değil mi?

Hocam bu arada ben temiz kurulum yaptıkdan sonra tüm driverları anakartın resmi sitesinden manuel kurdum. Hepsini kurmama rağmen donanımlara baktığımda bilinmeyen aygıt 7-8 adet hala vardı. Bende Windows 11'e geçireyim belki o zaman bilinmeyen sürücüleri günceller dedim. Fakat durum değişmeyince tekrar Windows 10'a çektim. Acaba diyorum problem bir türlü tanıtamadığım bilinmeyen aygıtlardan olabilir mi?

Yaptım hocam sonunda çözüldü. Problem dikey ekran kartı aparatındaymış. Onu söküp direk anakarta bağlayınca sorun çözüldü. Konu kapanabilir.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı