Bilgisayarım neden dotnet isimli bir uygulamayı indirdi?

Ramazan İleri

Hectopat
Merhaba, Chrome'da gezinirken bir anda dotnet adında bir uygulama inmeye başladı. Yüklerken de Hindistan veya Çin alfabesine benzer yazılar yazarak yükleme yapıyordu. Görev Yöneticisi yardımıyla kapadım. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Chrome'da gezinirken bir anda dotnet adında bir uygulama inmeye başladı. Yüklerken de Hindistan veya Çin alfabesine benzer yazılar yazarak yükleme yapıyordu. Görev Yöneticisi yardımıyla kapadım. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?
Dotnet. . NET, Microsoft tarafından geliştirilen, farklı türde uygulama oluşturmayı sağlayan, ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılım geliştirme platformudur.

Normalde windows cihazlarda .net framework adında bir kütüphane bulunur. Bu windows ile birlikte gelir ve güncellenir. Sitede dolaşırken kendi kendine uygulama inmez ve çalışmaz. Bişeye tıklayıp çalıştırmışsındır. Virüs olabilir.

Anladım, bir anda açılıp yüklemeye başlarken, yükleme ekranında ki yazan yazıların Hindistan ya da Çin alfabesine benzemesi beni korkuttu. ve hatta iptal edilmiyordu bu yüzden görev yöneticisi yardımıyla kapattım.

Normalde windows cihazlarda .net framework adında bir kütüphane bulunur. Bu windows ile birlikte gelir ve güncellenir. Sitede dolaşırken kendi kendine uygulama inmez ve çalışmaz. Bişeye tıklayıp çalıştırmışsındır. Virüs olabilir.
Anadolu ajansın sayfasına f5 atıp duruyordum. o sıra yükleme yapmaya başladı.

Anladım, bir anda açılıp yüklemeye başlarken, yükleme ekranında ki yazan yazıların Hindistan'ya da Çin alfabesine benzemesi beni korkuttu. Ve hatta iptal edilmiyordu bu yüzden Görev Yöneticisi yardımıyla kapattım.

Anadolu ajansın sayfasına F5 atıp duruyordum. O sıra yükleme yapmaya başladı.

Hocam o zaman büyük ihtimalle bir reklama tıkladınız ve inmeye başladı tam tarama yapmanız en faydalısı olacaktır.

Anladım, bir anda açılıp yüklemeye başlarken, yükleme ekranında ki yazan yazıların Hindistan ya da Çin alfabesine benzemesi beni korkuttu. ve hatta iptal edilmiyordu bu yüzden görev yöneticisi yardımıyla kapattım.

Anadolu ajansın sayfasına f5 atıp duruyordum. o sıra yükleme yapmaya başladı.
Dostum ne yaptığını bilemediğim için bir şey söyleyemem ama elinden geliyorsa sistemi bi formatla derim :)

Dostum ne yaptığını bilemediğim için bir şey söyleyemem ama elinden geliyorsa sistemi bi formatla derim :)
Anladım ancak bir şey yapmadım dediğim gibi seçimi takip ederken geldi bir anda başka bir şey yapmıyordum. bugün sabah orijinal windows lisansı ile beraber kurulum gerçekleştirdim. Bilgisayarı full tarama yaptıracağım. Teşekkür ederim.

Anladım ancak bir şey yapmadım dediğim gibi seçimi takip ederken geldi bir anda başka bir şey yapmıyordum. bugün sabah orijinal windows lisansı ile beraber kurulum gerçekleştirdim. Bilgisayarı full tarama yaptıracağım. Teşekkür ederim.
Tabiki dostum senin takdirin. .net genelde sadece microsoft'un web sitesinden indirilir veya wndows update ile gelir. Yazılarıda çince olmaz. Güvenliğini tehdit etmesin diye sıfır kurulum yap dedim.

Hocam formatlamak en son çözümdür, bence tam tarama yapması daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Yani dostum bakış açısı tabi. Taramanın bir garantisi yok. Günümüzde kredi kartlarımızı, parmak izlerimizi, kimlik bilgilerimizi vs. emanet ettiğim bir cihazda %1 bile olsa riski göze almam şahsen. Sadece kişisel fikrim tabi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı