Evet, değerini korur. Ancak monitörün de fiyatı arşa çıkar. 1 gün içinde param 6 bin yükseldi ama alım gücüm düşüyor.
Dolar bazında yatırımlar var onlara bakarak değerini koruyabilirsin hisse senetleri var.
Evet, değerini korur. Ancak monitörün de fiyatı arşa çıkar. 1 gün içinde param 6 bin yükseldi ama alım gücüm düşüyor.
Ben ne yapayım ben Cumhurbaşkanı mıyım düzenliyim vergi oranları ne kadar saçma şeyler söylüyorsunuz.
O paraya gelse gelse 200 en fazla 300 kaar eder. Değerini korur. Ancak monitörün fiyatı da arşa çıkar. Param bir gün içinde 6 bin yükseldi ama alım gücü düşüyor.
İnşallah bir gün olamazsınız ama bunu söylerken dolaylı olarak vergilerin fazla olduğunu kabul etmişsiniz. Bunlarda yukarıda anlattığım şekilde bedelinin artma ihtimalinin yüksek olduğu için bir an önce almak gerektiğini söylüyor. Amacım bu?
Bende diyorum ki devalüasyon olursa alamaz Türkiye'nin ekonomisi inişli çıkışlı. 1 gecede fakirleşebilirsin 2008 krizini hatırlatmak isterim konu kapanabilir.
Senin birkaç kez tekrar ettiğin devülasyon ihtimaline bakarsak monitör de bir yatırım gözüyle bakabilirsin çünkü bilgisayarı alana kadar kullanmazsa (test etmek dışında) devülasyonla ekonomi daha kötü olacağı için ikinci ele talep artabilir ve bu şekilde satabilir veya satmamayı tercih edecekse bilgisayar almaya çalışır. Hemen bilgisayar alabiliyorsa zaten arkadaş devülasyonu beklemeden alır. Sonrasında alacaksa maaşlar biraz daha kendine gelince alabilir.
2.el yatırım aracı değil maalesef %60 zararla satıyorsun bilgisayarı ne zaman alacağına göre değişir.
İkinci el uzun süre kullanınca olur kullanmazsa o kadar düşmez hem devülasyon olunca fiyatlar artacak 3000 TL'ye aldığı monitör devülasyondan sonra 6000 TL olsun ikinci elden de 5000 civarına satsın. O sırada maaş almazsa kar bile sayılabilir?
Gene zararda olursun.
Dostum 3bin TL'ye düzgün bir bilgisayar alamazsın bunu şimdiden belirteyim fiyatlar inmez alacaksa şimdi al daha iyi.
Senin birkaç kez tekrar ettiğin devülasyon ihtimaline bakarsak monitör de bir yatırım gözüyle bakabilirsin çünkü bilgisayarı alana kadar kullanmazsa (test etmek dışında) devülasyonla ekonomi daha kötü olacağı için ikinci ele talep artabilir ve bu şekilde satabilir veya satmamayı tercih edecekse bilgisayar almaya çalışır. Hemen bilgisayar alabiliyorsa zaten arkadaş devülasyonu beklemeden alır. Sonrasında alacaksa maaşlar biraz daha kendine gelince alabilir.
Bu arada 15 yaşındayım yani hisse alıp yatırım falan yapamam elimde para varken sizlere danışmak istedimİkinci el uzun süre kullanınca olur kullanmazsa o kadar düşmez hem devülasyon olunca fiyatlar artacak 3000 TL'ye aldığı monitör devülasyondan sonra 6000 TL olsun ikinci elden de 5000 civarına satsın. O sırada maaş almazsa kar bile sayılabilir?
Tekrar bir şey demeyeceksen konu kapanabilir çünkü forumun amacı tartışmayı uzatmaktan ziyade insanların sorunlarını çözmesidir. Yeterli açıklamayı yaptıysan alacak arkadaş kendisi karar verebilir.
Sanmıyorum ama sen bilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.