15 bin TL bütçede Gigabyte M27Q3 alınır mı?

capitaogrande

Kilopat
Daha fazla  
Bu bütçede alınır mı? Veya daha iyisi var mı? Genelde CS2, PUBG gibi FPS oyunlar için istiyorum. Tam alamaya karar vermeye yaklaşmıştım ki Amazon'da aşağıdaki yorumları gördüm kafam karıştı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-15 234929.jpg
    Ekran görüntüsü 2025-12-15 234929.jpg
    102,9 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleyen: Moderatör:
TR ye yeni geldi, yine de eski değil yeni bir model sayılır. Şahsen ben monitörü beğendim.
Şu an sizin önerinizle en çok MSI'a yaklaştım. Bende şu an Lenovo Region 25i-30 diye bir model var hocam, zamanında fiyat performans diye almıştım :D Şimdi onu satıp, üstüne o kadar para koyup almaya değer değil mi :D

Şu an sizin önerinizle en çok MSI'a yaklaştım. Bende şu an Lenovo Region 25i-30 diye bir model var hocam, zamanında fiyat performans diye almıştım :D Şimdi onu satıp, üstüne o kadar para koyup almaya değer değil mi :D
Ben genel de beğenmediğim ürünlerin incelemesini yapmam açıkçası. Uğraşmaya değmez çünkü. Bu yüzden kronik bir sorun olmadıkça beğenmeyeceğin bir modele benim rehberim de kolay kolay denk gelmezsin. Ha ama coil whine, ölü piksel vs özellikle bir sorunu vardır burası beni aşar.

Ben olsam biraz ekler 4k monitör alırdım. Yine de 2k arıyorsan MSI incelemeye göre bayağı iyi. Değer mi değmez mi emin değilim. Kullandığınız monitöre göre çok daha iyi ancak çağ atlatmaz. 12k falan olsa daha iyi olurmuş.

Ben genel de beğenmediğim ürünlerin incelemesini yapmam açıkçası. Uğraşmaya değmez çünkü. Bu yüzden kronik bir sorun olmadıkça beğenmeyeceğin bir modele benim rehberim de kolay kolay denk gelmezsin. Ha ama coil whine, ölü piksel vs özellikle bir sorunu vardır burası beni aşar.

Ben olsam biraz ekler 4k monitör alırdım. Yine de 2k arıyorsan MSI incelemeye göre bayağı iyi. Değer mi değmez mi emin değilim. Kullandığınız monitöre göre çok daha iyi ancak çağ atlatmaz. 12k falan olsa daha iyi olurmuş.
Zaten konudaki yetkinliğinizi bildiğim için sizin öneriniz benim açımdan önemli, teşekkür ederim. Benim teknik bilgim neredeyse hiç yok, bu monitörümün de renk ve parlaklık performansından memnunum ben açıkçası. Sadece fps oyunları oynadığım için hz yükseltmesi (mevcut monitör 165 hz) ve 27 inch e geçiş yapmak istiyorum. Çıkabileceğim maksimum bütçe de 15 bin maalesef. Bu parayı vermişken de o geçişi hissedebileyim istiyorum açıkçası doğal olarak..

Zaten konudaki yetkinliğinizi bildiğim için sizin öneriniz benim açımdan önemli, teşekkür ederim. Benim teknik bilgim neredeyse hiç yok, bu monitörümün de renk ve parlaklık performansından memnunum ben açıkçası. Sadece fps oyunları oynadığım için hz yükseltmesi (mevcut monitör 165 hz) ve 27 inch e geçiş yapmak istiyorum. Çıkabileceğim maksimum bütçe de 15 bin maalesef. Bu parayı vermişken de o geçişi hissedebileyim istiyorum açıkçası doğal olarak..
Hız konusunda 320hz nin hakkını MSI bu modelinde veremiyor bilgin olsun.

Saniyede 320 kare gösterebiliyor bu monitör, yani 1000/320=3.125ms doğru mu? Eğer monitörün tepki süresi daha fazla ise ghosting ve hareket bulanıklığı artar. Çünkü pikseller yeteri kadar hızlı renk değiştiremiyor demektir. Bu yüzden bazı 300hz monitörleri 240hz de kullanın diyenler var. 320hz monitörleri de 300hz kullanın gibi.

320hz monitörler daha çok 240-320hz arası hıza sahipler. İkisinin ortası diyebiliriz. IPS kesinlikle yetersiz, bu yüzden 500hz modeller TN panel kullanıyor.

Yani wow dedirtecek kadar fark olmaz ancak güzel bir fark yaşarsınız diye düşünüyorum. Eğer oled veya üst düzey TN olsaydı durumlar farklı olabilirdi. Ha 5k dan 15k ya geçmiş kadar hız farkı yaşatır mı? Pek emin değilim, beklentiye bağlı. Bence yaşatmaz gibi.

Eğer amacınız hız ise bu monitör hızlı bir 260z IPS gibi bir şey.

17.7k ya Mini Led 1152 zone Xiaomi G pro 27i var. Bütçeniz çıkarsa ve HDR monitörü isterseniz buna yönelin. Bazı kritik eksileri var ancak araştırmayla çözülebilir veya minimize edilebilir. Rehber de sorundan bahsettim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu fiyatına göre çağ atlatır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı