Bilgisayarım Realtek ses kartını görmüyor

kaaaj

Decapat
Hoparlör satın aldım ve bilgisayarıma taktığımda çalışmadıgını fark ettim kulaklık vs sorunsuz calısıyor ama evdeki 3 farklı hoparlörü takıyorum çalışmıyor. Aygıt yöneticisinde Realtek gibi ses aygıtları kurulu gözükmüyor ve denetim masasında hangi Realtek uygulamasını indirsem hiçbir türlü çalışmadı. Anakartım MSI B450 Tomahawk Max.

En azından Windows'un kurduğunun çalışması gerektirdi. Aygıt Yöneticisi'nden SS atabilir misiniz?

Hoparlör satın aldım ve bilgisayarıma taktığımda çalışmadıgını fark ettim kulaklık vs sorunsuz calısıyor ama evdeki 3 farklı hoparlörü takıyorum çalışmıyor. Aygıt yöneticisinde Realtek gibi ses aygıtları kurulu gözükmüyor ve denetim masasında hangi Realtek uygulamasını indirsem hiçbir türlü çalışmadı. Anakartım MSI B450 Tomahawk Max.

Kurulu gözükmüyor diyorsunuz demek ki sürücü yok donanım kimliğini atabilir misiniz?

Doğru yere taktığınızdan emin misiniz?
Screenshot_2023-08-01-13-40-27-826_com.mi.globalbrowser.jpg

En azından Windows'un kurduğunun çalışması gerektirdi. Aygıt Yöneticisi'nden SS atabilir misiniz?

Evet doğru yere takıyorum.

Kurulu gözükmüyor diyorsunuz demek ki sürücü yok donanım kimliğini atabilir misiniz?

Aygıt yöneticisinde Realtek olarak çıkmıyor ve görseldeki yerde başka bir bilgisayarda taktığımda ses yerinde çıkıyor donanım kimligini nasıl atacağım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    36 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    58,9 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet doğru yere takıyorum.

Aygıt yöneticisinde Realtek olarak çıkmıyor ve görseldeki yerde başka bir bilgisayarda taktığımda ses yerinde çıkıyor donanım kimligini nasıl atacağım.

Hocam üstte dosya var ona tıklayın oradan gizli aygıtları göster e tıklayın bakın belki gelebilir gelirse donanım kimliğini atın.

BIOS üzerinden de kapalı olma ihtimali var. Adımları izleyip kontrol edin.
BIOS > Advanced > Onboard Devices Configuration > HD Audio Controller > Disabled > F10 > Yes.
Disabled ise Enabled yapıp deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı