Bilgisayarım Taşınabilir HDD'yi Görmüyor

Arkadaşlar uzun bir süredir bahsettiğim harddiski kullanıyorum. Az önce gene lazım oldu ama porta taktığım zaman ne ışığı yanıyor ne de bilgisayarım görüyor. İçinde önemli veriler de var. Başka portları da denedim ama işe yaramadı. Sizce sorun nedir?

Yani çözüm yolu ya da tamir yolu yok mu? en azından içindekileri kurtarmalıyım.

Hocam dediğinizi anlayamadım. Hdd'yi çıkartıp nasıl sata olarak bağlayacağım?
Boyutu 2.5 inc
Taşınabilir disklerin içinde de HDD'ler var, taşınabilir diskin dışında olan kutuyu sökeceksiniz ve içinden çıkan HDD'yi bilgisayara SATA ve SATA POWER kabloları ile normal HDD bağlar gibi bağlayacaksınız ve içerisinde olan verileri kurtarırsınız. Kablo değişikliğine gittiniz mi?
Nasıl yapacağım hocam?
Kabloda sorun olabilir mi peki?
Kabloda sorun olabilir. Genelde bu sorunlar dönüştürücü veya kablolar içinde çıkar.

Peki bu Şekilde onu harici harddisk gibi kullanabilir miyim? Yani bilgisayardan hiç çıkarmadan kullanabilir miyim? Kablo değişikliğine gidemedim. Çünkü elimde yedek kablo yok. Birde az önce bir baktım dış korumasına ama vida bulamadım nasıl sökülüyorlar acaba?

Dediğim işlemi yapar ve verileri kurtardıktan sonra (eğer harici kutusu bozuk ise) bir tane 2.5" Harici Disk Kutusu satın alırsınız ve aynı eski kullandığınız sistem devam eder.

Dediğim işlem; hantal bir olay, sürekli tak-çıkart yapmak zor ve bozulma oranı daha yüksekte olur. Elinizde bulunan model nedir?

Adata 640 gb Classıc CH11 Model

Güç ışığı, HDD dönme sesi oluyor mu? Ön porta takmayınız, HDD'lerin istediği gücü veremiyorlar -genelde-.
Anakart portu ile de denedim ama işe yaramadı. Ve hayır ne güç ışığı yanıyor ne de ses geliyor. Birde cihaz ile ara kablo arasında aşırı bir oynama fark ettim.
Bazı diskler 3.0 dışında çalışmıyor
Hocam baya bir süredir kullandığım bir cihaz. Ha bir kaç haftadır kullanmıyordum sadece o.

Anakart portu ile de denedim ama işe yaramadı. Ve hayır ne güç ışığı yanıyor ne de ses geliyor. Birde cihaz ile ara kablo arasında aşırı bir oynama fark ettim.
En az kablo ile alakalı. Eski bir ürün ama sık kullandığınızı belirtmişsiniz. Kablo, diski USB'ye çeviren dönüştürücü ve en son HDD'de sorun arayın.

Kutu ortadan ikiye ayrılan cinsten, sorumluluk almadan ayırmayı deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…