Bilgisayarıma kripto para virüsü bulaşmış olabilir mi?

TRVDehşeti

Hectopat
Katılım
23 Kasım 2019
Mesajlar
4.652
Çözümler
14

Bugün böyle bir konu açtım. Hiçbir çözüm yolu bulamadım tabii ne kadar araştırsam da. CTRL+alt+del yaptıktan sonra Görev Yöneticisi'ni açıp bir şeyler deniyordum. İşlemler bölümünde ne işe yaradığını bilmediğim birkaç şeyi Google'da aratmaya karar verdim. "icacls.exe" adında bir şey gözüme takıldı hemen arattım. Kripto para virüsü olduğu yazıyordu. Ama aynı şekilde işletim sisteminin bir parçası ve zararlı olmadığına dair bir konu da gördüm. Bahsettiğim konu:


Eğer virüsse bundan nasıl kurtulabilirim? Bu arada şu anda Görev Yöneticisi hâlâ açık ve işlemler bölümünde o programı göremiyorum. Sadece bir kez gördüm sonra kayboldu (sadece Görev Yöneticisi'ni kullanabiliyorum bilgisayarda. Görev çubuğundan vs. herhangi bir şey açmak istediğimde birkaç saniyeliğine donuyor ve tekrar Windows gezgin hatasını alıyorum. Kapatıp açmayı denediğim zaman da aşırı derecede yavaş açılıyor bilgisayar. N'olur kurtarın beni bu illetten :D. İlk defa virüs bulaşıyor bilgisayarıma hiç başıma gelmedi. Yardımcı olabilecek olanları bekliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2022-08-16-00-06-26-17_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-08-16-00-06-26-17_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    73,5 KB · Görüntüleme: 56
Sanırım sistem dosyalarında bozulmus. En iyi çare format atmak olacaktır. Önemli dosyaların yoksa hiç bekleme format at. Kolay gelsin...
Şu an laptopta takılı olan ve muhtemelen virüs bulaşmış Harddiskimin haricinde bir de Windows 8 kurulu bir diskim var. Virüslü diski HDD kutusu ile usb girişinden bilgisayara bağlasam, temiz diski de HDD yuvasına takıp gerekli programları kurup usb ile bağlamış olduğum diski taratsam sorunu halledebilir miyim? USB belleği taratıyormuşum gibi yani.

Ben bunu nasıl düşünemem :D
 
Şu an laptopta takılı olan ve muhtemelen virüs bulaşmış harddiskimin haricinde bir de Windows 8 kurulu bir diskim var. Virüslü diski HDD kutusu ile USB girişinden bilgisayara bağlasam, temiz diski de HDD yuvasına takıp gerekli programları kurup USB ile bağlamış olduğum diski taratsam sorunu halledebilir miyim? USB belleği taratıyormuşum gibi yani.

Hocam hiçbir şey anlamadim. 😵
 
Hocam hiçbir şey anlamadim. 😵
Farkındayım karışık oldu bir de şöyle anlatayım. Benim elimde iki tane HDD var. Birisi şu an laptopumda takılı ve konusunu açtığım sorunu yasıyorum muhtemel virüs yüzünden. Bir de kenarda duran kullanmadığım ama çalışan içinde Windows kurulu bir diskim var. Şimdi ben virüslü diski çıkarıp temiz diskimi takıp gerekli anti-virus programlarını kurdum diyelim ki. Virüslü diskimi de HDD kutusu alıp ona koydum ve USB girişi ile cihazıma bağladım. O programlar sayesinde harici olarak bağlamış olduğum diski kurtarabilir miyim virüsleri hallederek?
 
Farkındayım karışık oldu bir de şöyle anlatayım. Benim elimde iki tane HDD var. Birisi şu an laptopumda takılı ve konusunu açtığım sorunu yasıyorum muhtemel virüs yüzünden. Bir de kenarda duran kullanmadığım ama çalışan içinde Windows kurulu bir diskim var. Şimdi ben virüslü diski çıkarıp temiz diskimi takıp gerekli Anti-Virüs programlarını kurdum diyelim ki. Virüslü diskimi de HDD kutusu alıp ona koydum ve USB girişi ile cihazıma bağladım. O programlar sayesinde harici olarak bağlamış olduğum diski kurtarabilir miyim virüsleri hallederek?

Deneyebilirsiniz, ancak sanırım Windows dosyaları bozulmus. Harici kutudan onemli bilgilerinizi alip, format atmanızı oneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı