Bilgisayarıma soda döküldü

Smoqed

Decapat
Katılım
21 Ocak 2020
Mesajlar
155
Çözümler
1
Merhaba, dün gece bir projem var idi soda aldım yanıma hareketten kolum ile çarptım, kasamın üst USB yerlerinin orada fanlar için bir bölüm var, oradan aşağıya soda damladı ardından bilgisayarı kapattım.
Acayip uykusuz idim kapatıp yattım şimdi açmaya kalktığımda görüntü gelmedi ama CPU fanı, GPU fanı çalışıyordu.
Ekran kartı gitti dedim tespiti için ekran kartını çıkarttım hafif kuruladım kurularken de bir yandan ekran kartsız kasama anakart girişine HDMI kablosunu taktım, çalışmadı.
Anakartı da kuruttum ayriyeten ıslaklık yoktu ekran kartında ve anakartta ama yine de hafif selpakla bayağı bir uzaktan saç kurutma makinesi ile kuruttum.

Sorun nedir? Ekran kartı gitti diye endişelendim malum fiyatlar ama yanılttı anakart görüntü girişinden de görüntü gelmedi.

(Not: Bayağı bir eski ekran kartımı keyfine kolayla yıkadım ve kuruladığımda çalışıyordu :))
 
Ön USB kablolarını bir söküp deneyin ya da ön pnelde başka ne varsa misal ses soketleri USB 3.0 butonlar LED'ler hepsini söküp Power buton kısmını tornavida ya da makas herhangi bir iletken birşwyle Power bacaklarını birbirine değdirecwk şekilde açıp deneyin anakarta ya da ekran kartına gelmemiş demenize göre ön panele geldiyse oradan kısa devre yaptırıyor olabilir.
 
Elektriksiz elektronik devrelere sıvının temas etmesi sorun değildir. Burada sıvı haldeyken elektrik verilince devreler yanıyor. Kurulamadan calıştırmaman gerekirdi.
 
Malının kıymetini bilmezsen böyle olur. Anında kapatıp temizleyecektin, başta içeceği bilgisayar dibinde tutman hata, iş işten geçti artık.

Hocam olmuş bir kaza düzeltmeye çalışıyor destek olacağın yerde köstek oluyorsun madem kızdın niye yansıtıp adamın moralini daha da bozuyorsun.
 
Malının kıymetini bilmezsen böyle olur. Anında kapatıp temizleyecektin, başta içeceği bilgisayar dibinde tutman hata, iş işten geçti artık.
Bu özgüven nereden geliyor anlamıyorum?, arkadaş yardım istiyor öğüt veriyorsunuz böyle yaparsan şöyle olur gibisinden, kendinize gelin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı