Bilgisayarıma trojan bulaşmış

Evet bir de internetle alakalı bir şey de kuruyor o daha sinir bozucu bilgisayardan normal silinmiyorda uğraştırıyor insanı.

O şey bir çeşit VPN lakin önemli bir program, örneğin alışveriş yaparken vs açtığınız zaman bilgilerinizi falan şifreliyor diye biliyorum, ayriyeten silinmesi zor olmaması lazım denetim masasından kolayca kaldırıyordum ben

H

Hocam onun yerine virüs yediğinizden eminseniz Malwarebytes, Ad-Aware gibi programlar kurup taratın.

Yok bilgisayarı ilk aldığımda kurmuştum çok gereksiz yoruyor neredeyse 8 yıldır ESET kullanıyorum 8 sene önce aldığım masaüstünde yormadı yeni topladığım bilgisayarda Kaspersky yoruyor garip.

Yok bilgisayarı ilk aldığımda kurmuştum çok gereksiz yoruyor neredeyse 8 yıldır ESET kullanıyorum 8 sene önce aldığım masaüstünde yormadı yeni topladığım bilgisayarda Kaspersky yoruyor garip.
Zaten hocam bu programlar AntiVirus değil AntiMalware bunlar sizin tam koruma isteğinizi karşılamaz. Bunlar eğer PC de trojan, keylogger, malware ve diğer virüs türleri olduğundan eminseniz bunları kurup taratıp silin.

bahsettiğiniz kaspersky bu mu security cloud yazıyor tek ücretsiz olan bu
1592072604270.png

"Norton Power Eraser" indirip çalıştırın, program işinizi görecektir. Ayrıca yanına alternatif olarak "Panda Cloud Cleaner" kullanıp, bilinmeyen ve anormal dosyaları kaldırabilirsiniz. Virüslerden arındırdıktan sonra güncel bir antivirüs programı yükleyin.

Son düzenleme:
Şu programları indirin:

• Kaspersky Virus Removal Tool (KVRT)
  • Microsoft Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Aracı
  • Norton Power Eraser (NPE)
  • Malearebytes Anti-Malware
  • EmsiSoft Emergency Kit
  • HitmanPro
Bu programları yükleyin ve veritabını güncelleyin. İnterneti çekin ve sırasıyla tarama yapın. Çıkan virüsleri temizleyin. Ekstra olarak Windows Defender/ Microsoft Security Essetilans ile tarama yapın. Taramaları tam tarama yapın. Biraz uzun sürebilir. Sistemi yeniden başlatın ve ağa bağlanın. Eğer bir adware (reklam virüsü) varsa AdwCleaner ile tarama yapın. Eğer hala olmazsa temiz kurulum yapın. Peki bu virüslerden nasıl korunuruz?

1. Korsan, crack ve warez vb. yazılımlar kullanmayın.
  2. Sisteminizde anti-virüs bulunsun. Önerim Kaspersky ve Norton.
  3. Windows Update ile mutlaka bütün güncellemeleri yapın.
  4. Windows 7 desteği sona erdi. Güvenlik için Windows 8.1 veya Windows 10' a geçin.
  5. Ayrıca şifrelerinizi 6 ayda bir yenileyin.
  6. Güncellemeleri kapatmayın.
  7. Anti-virüs programlarının veritabanlarını her gün güncelleyin.
İyi forumlar :).
@watashiwaeray sonuç nedir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı