damla23456
Yoctopat
Daha fazla
Merhabalar. Bilgisayarım bir süredir yavaş çalışıyordu ve virüs girmiş olacağından şüphe ettim. Dün bilgisayarı kapatırken onedrive.exe kapatmayı önlüyor tarzı bir uyarı aldım ve biraz araştırmam üzerine önemli bir sorun olduğunu fark ettim. Zaten bilgisayarın ekranı kararıp geliyordu ve masaüstüne sağ tik yapınca yazılar tam görünmüyordu. Bende bilgisayara format attım. Şimdi açıldı eski OneDrive hesabıma giriş yaptım dosyalarım geri geldi. Uygulamaları indirirken Norton indirmiştim ve tarama başlatmıştım. Tarama yaparken backdoor. A, backdoor. B, trojan. Peacomm gibi dosyaların da tarandığını gördüm ancak daha yeni format atmıştım. Ayrıca Norton gözümün önünde trojan dosyası taramasına rağmen bir tehlike olmadığını söyledi. Casus uygulama var mı diye kontrolleri yaptım ancak yeni inmiş ya da bilmediğim bir dosya ile karşılaşmadım. Şimdi Kaspersky ile tam tarama yapıyorum giren virüsün trojan. Backdoor olduğunu düşünüyorum ve bu virüsün e-mail eklentilerinden vs. gelmiş olabileceğini okudum. Sizce OneDrive hesabıma tekrar bağladığım için mi oldu bunlar? Ayrıca ilginç bir şey daha fark ettim normalde D klasörüm kırmızı olmazdı ancak şu an kırmızı yani çok dolu olarak görünüyor. Bir bileniniz varsa yardımcı olabilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör: