Bilgisayarıma virüs bulaşmış

damla23456

Yoctopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bilgisayarım bir süredir yavaş çalışıyordu ve virüs girmiş olacağından şüphe ettim. Dün bilgisayarı kapatırken onedrive.exe kapatmayı önlüyor tarzı bir uyarı aldım ve biraz araştırmam üzerine önemli bir sorun olduğunu fark ettim. Zaten bilgisayarın ekranı kararıp geliyordu ve masaüstüne sağ tik yapınca yazılar tam görünmüyordu. Bende bilgisayara format attım. Şimdi açıldı eski OneDrive hesabıma giriş yaptım dosyalarım geri geldi. Uygulamaları indirirken Norton indirmiştim ve tarama başlatmıştım. Tarama yaparken backdoor. A, backdoor. B, trojan. Peacomm gibi dosyaların da tarandığını gördüm ancak daha yeni format atmıştım. Ayrıca Norton gözümün önünde trojan dosyası taramasına rağmen bir tehlike olmadığını söyledi. Casus uygulama var mı diye kontrolleri yaptım ancak yeni inmiş ya da bilmediğim bir dosya ile karşılaşmadım. Şimdi Kaspersky ile tam tarama yapıyorum giren virüsün trojan. Backdoor olduğunu düşünüyorum ve bu virüsün e-mail eklentilerinden vs. gelmiş olabileceğini okudum. Sizce OneDrive hesabıma tekrar bağladığım için mi oldu bunlar? Ayrıca ilginç bir şey daha fark ettim normalde D klasörüm kırmızı olmazdı ancak şu an kırmızı yani çok dolu olarak görünüyor. Bir bileniniz varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka virüsü bulaştıran kişi tarama yaparken şey yapabilir yani en iyisi sen temiz bir kurulum yap format yerinde iki diskide biçimlendir format attıktan sonra OneDrive'de kapat diğer verilerini geri getirmesin istersende şey yap format attıktan sonra sendne e-posta istiyoya oraya başka bir e-posta yz.
Malware,kaspersky ve norton ile bir çok kez tarattım ve kaspersky ile yaptığım tam taramada bir şey bulunamadı. Malware de bulamadı yalnızca norton tarama yaparken denetleniyor:trojan.peacomm diye yukarıda yazıyor. Biraz bakındım sanırım bu virüsün bilgisayarımda olduğu anlamına gelmiyormuş. O isimle dosyayı aradığını gösteriyormuş. Tabi siz daha iyi bilirsiniz şimdi biçimlendirip tekrar format atabilirim ancak format atmak istediğimde microsoft indirmem için iki seçenek sunuyor. İnternetten mi yoksa cihazdan mı diye. İlk attığımda cihazın recovery bölümünde inik olandan indirttim sizce internetten indirmesi daha mı sağlıklı?

Malware, Kaspersky ve Norton ile birçok kez tarattım ve Kaspersky ile yaptığım tam taramada bir şey bulunamadı. Malware de bulamadı yalnızca Norton tarama yaparken denetleniyor: Trojan. Peacomm diye yukarıda yazıyor. Biraz bakındım sanırım bu virüsün bilgisayarımda olduğu anlamına gelmiyormuş. O isimle dosyayı aradığını gösteriyormuş. Tabi siz daha iyi bilirsiniz şimdi biçimlendirip tekrar format atabilirim ancak format atmak istediğimde Microsoft indirmem için iki seçenek sunuyor. İnternetten mi yoksa cihazdan mı diye. İlk attığımda cihazın Recovery bölümünde inik olandan indirttim sizce internetten indirmesi daha mı sağlıklı?

En temizi sıfırdan formatla USB'ye yaz ISO dosyasını formatı at en temizi oradan biçimlendir yaparsın ama yine de sen bilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı