Bilgisayarımda trojan olup olmadığını nasıl anlarım?

Keylann

Hectopat
Merhaba bilgisayarımı babam kullanıyordu ve bir anda bilgisayarımda olan programlardan açmaya başladı. Arka da WhatsApp web açıktı ve kişilere mesaj atmaya başladı. Ben de hemen PC mi kapatıp araştırma yaptım. Araştırma sonucu bilgisayarımı yeniden açıp CMD'ye girip net user yazdım her şey normal gözüküyordu ama kullanıcılar arasında guest diye biri vardı. Hemen HKEY_LOCAL_MACHINE e girip o kullanıcıyı sildim ardından bilgisayarımı yeniden başlattım. Bu sefer de açtığımda masaüstünde hiçbir program gözükmüyordu üstüne ekran gidip geliyordu. Hemen yeniden başlat + Shift tuşuna basılı tutup sorun giderme - sıfırla yaptım ancak dosyalara ihtiyacım olduğu için tam sıfırlama yapamadım. Şu anda Windows yeniden kuruluyor sizce dosyalarımı yedekledikten sonra format atmalı mıyım? Sınava gireceğim bilgisayara ihtiyacım var.

Kullandığım Windows sürümü: Windows 10 64 Bit 1903 sürümü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bilgisayarımı babam kullanıyordu ve bir anda bilgisayarımda olan programlardan açmaya başladı. Arka da WhatsApp web açıktı ve kişilere mesaj atmaya başladı. Ben de hemen PC mi kapatıp araştırma yaptım. Araştırma sonucu bilgisayarımı yeniden açıp CMD'ye girip net user yazdım her şey normal gözüküyordu ama kullanıcılar arasında guest diye biri vardı. Hemen HKEY_LOCAL_MACHINE e girip o kullanıcıyı sildim ardından bilgisayarımı yeniden başlattım. Bu sefer de açtığımda masaüstünde hiçbir program gözükmüyordu üstüne ekran gidip geliyordu. Hemen yeniden başlat + Shift tuşuna basılı tutup sorun giderme - sıfırla yaptım ancak dosyalara ihtiyacım olduğu için tam sıfırlama yapamadım. Şu anda Windows yeniden kuruluyor sizce dosyalarımı yedekledikten sonra format atmalı mıyım? Lütfen acil yardıma ihtiyacım var sınava gireceğim bilgisayara ihtiyacım var.

Kullandığım Windows sürümü: Windows 10 64 Bit 1903 sürümü.

Format atın ya da tam tarama yapın.

Burada guest nedir o yazıyor. Keşke silmeseydiniz.

Keşke silmesey mişim ama şimdi Windows yeniden yüklendi hesabıma giriyorum ekran hala gidip geliyor.
Format veya Hitman Pro ile taratmanızı tavsiye ederim.

Önerdiğiniz program güvenilir mi?

CMD 2060 yılından gelen üst teknoloji bir güvenlik yazılımı değil, ne yazıp buluyorsunuz bu rehberleri? Guest hesabını silmene gerek yoktu, bunların zararlı yazılımla hiçbir ilgisi yok.

Eğer bilgisayar kullanılamayacak haldeyse internet bağlantısını kesin. Aşağıdaki programların dosyalarını temiz bir bilgisayara indirin sonra USB yoluyla dosyaları kendi bilgisayarınıza aktarın.

RKill indirin, bu program zararlı yazılımın processini sonlandıracak.

Daha sonra Malwarebytes Chameleon indirip zip'in içerisindeki klasörü masaüstüne atın ve .exe uzantılı dosyalardan herhangi birini çalıştırın.

Tehditleri bulup karantinaya aldıktan sonra sistemi yeniden başlatın ve Kaspersky Free yükleyin, kurulum bittikten sonra veritabanını güncelleyin ve tam tarama yapın.

Son düzenleme:
CMD 2060 yılından gelen üst teknoloji bir güvenlik yazılımı değil, ne yazıp buluyorsunuz bu tarz rehberleri? Guest hesabını silmene gerek yoktu, bunların zararlı yazılımla hiçbir ilgisi yok.

Eğer bilgisayar kullanılamayacak haldeyse internet bağlantısını kesin. Aşağıdaki programların dosyalarını temiz bir bilgisayara indirin sonra USB yoluyla dosyaları kendi bilgisayarınıza aktarın.

Rkill indirin, bu program zararlı yazılımın processini sonlandıracak.

Daha sonra Malwarebytes chameleon indirip ZIP'in içerisindeki klasörü masaüstüne atın ve .exe uzantılı dosyalardan herhangi birini çalıştırın.

Bu program zararlı yazılımı kökten silecek.

Tehditleri bulup karantinaya aldıktan sonra sistemi yeniden başlatın ve Kaspersky Free yükleyin, kurulum bittikten sonra veritabanını güncelleyin ve tam tarama yapın.

Bilgisayarımı kullanamıyorum nasıl indireceğim? Kullanılmaz halde ama içindeki dosyalara ihtiyacım var.

Bilgisayarımı kullanamıyorum nasıl indireceğim? Kullanılmaz halde ama içindeki dosyalara ihtiyacım var.
Yazımı düzelttim, dediğim programların dosyalarını temiz bir bilgisayara veya telefona indirip bir şekilde USB vb. aygıtla kendi bilgisayarınıza aktarın. Kendi bilgisayarınızın internet bağlantısını kesin her şeyden önce.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı