Bilgisayarımda virüs olduğundan şüpheleniyorum

bilgisayara virüs bulaşırsa el ile silemezsin uygulama hiçbir işe yaramaz format atıcaksın bunu 10 yaşındaki çocuğa söylesen bilir

alın bunu okuyun arkadaşlar virüsü uygulama tespit edemez sizin uygulamalarınız sildiğiniz oyunlardaki gereksiz kalan dosyaları falan temizler sizde virüs sanar kendizini hacker oldum sanarsınız
Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. 4 yıl okuduğun mühendislikte uyuma olayını öylesine yazmıştım, meğersem gerçekmiş. :D
Her virüs bulaştığında sen git iki saat yedeklemeni yap, paşa paşa formatını at, sonrasında geri driverlerini kur lakin insanlara yanlış bilgi verme.

Benim düşüncem virüslerin büyük bir kısmını programlar tespit edebiliyor ama işini bilen birisi programları aşabilecek şekilde virüs bulaştırabiliyor PCye. PC tüm virüsleri tespit edemez. PC ye zararlı olarak programlanmış virüsleri tespit edebiliyor. Ama elle yapabileceğin şeyleri virüs olarak algılamıyor. Proxy virüsü ya da tarayıcı virüsü buna benzer virüsleri program kendin değiştirmişsin olarak algılıyor virüs olarak görmüyor o yüzden bu tarz virüsler program ile tespit edilemiyor. En azından ben yapamadım.

Temizleme kısmına gelince benim gördüğüm birçok program virüsün kaynağını temizliyor yani programı kaldırıyor ama programın ya da virüsün etkisini sona erdirmiyor. En basiti patch ve crack programları. Bunlar virüs olarak tespit ediliyor program tarafından temizleniyor ama crack ya da patch etkisi ortadan kalkmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı