Bilgisayarımdaki anlayamadığım donma sorunu

Alptuq-Yman

Hectopat
Katılım
17 Mayıs 2014
Mesajlar
53
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu sorunla ilgili daha önce konu açmıştım, ancak oradaki öneriler çözüm getirmedi.

Anakart : Asus P5G41T-M LX
İşlemci : Intel Pentium E5700 3.0 GHz
Ekran Kartı : Asus R7 240 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2
Bellek : 2 GB
Güç Kaynağı : 250 WW
İşletim Sistemi : Windows 7 32 Bit

Arada oyun oynarken veya boştayken ekran bir anda donuyor ve kulaklık takılıysa kulaklıktan hoparlör takılıysa hoparlörden "drrrrrr-dzzzzt" tarzında ses çıkıyor. Bilgisayarın kapatma tuşuna basınca ne kadar beklesem de kapanmıyor reset atmak gerekiyor. Ayrıca bekleyince de geçmiyor (Tüm gece açık bırakmıştım sabah hala aynıydı).

Ekran kartı sistemde olmayınca sorun ortadan kalkıyor, ancak ekran kartını ilk seferinde değişim yapıp sorun devam ettiğinde 4 kere servise yolladım ama sorun hala var. Yani sorun kartta değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağından olabilir. Kaç yıldır kullanıyorsunuz o güç kaynağını? Zaman geçtikçe güçlerini yitiriyorlar, düzgün ve standart elektriği veremeyebiliyorlar. Eğer parçalara düzgün elektrik gelmezse kitlenebiliyor, kapanabiliyor,reset atabiliyor.
 
Donma sorunu PSU'dan kaynaklanıyordur onu değiştir. Alacağın dandik olmasın, ele alınca ağırlığını hissettirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz sesler kötü elektrikden kaynaklanıyor. Benim laptopdan da aynı sesler geliyordu, 2 hafta sonra HDD bozuldu. Koruyuculu prizlerden alın, güç hattının sağlam olduğundan emin olun.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı