Nereden geldiğini anlayamadığım "coilwhine" sorunu

Melkorxx

Hectopat
Merhaba, coilwhine sesinden rahatsız olan biriyim. Daha evvel FSP Hyper M85 PSU bu sesi vermişti. Bu sebepten dolayı garantiye gönderdim ve ücret iadesi almıştım. Daha sonra coilwhine olmayan bir PSU aldım ve memnundum.
Bir süre bu şekilde sessiz devam ettim.
Fakat Sapphire Nitro RX580 ekran kartından ses geldiğini fark ettim. Eski sese göre daha kalın ve ekran kartı yüke binince bu ses geliyor. Güzelce dinledim ekran kartı civarından geliyordu. Ama PSU değildi eminim.
Ekran kartını bu sorun belirterek sattım alan arkadaş bu sesin olmadığını ve memnun olduğunu söyledi. Bende ASUS ROG STRIX GTX 1070 Ti aldım. Aldığım arkadaş kesinlikle CW sorunu olmadığını söyledi. Geldim taktım yine aynı ses. Ekran kartı sadece %80 ve üzeri yükte iken çıkan bir ses.
Sorunum nereden kaynaklı olabilir? Anakartın ses yapma ihtimali var mı?
Anakart ASUS TUF B450M PRO GAMING modeli.
Sistemimde tüm parçaların garantisi mevcut.

Son düzenleme:
Sorun maalesef devam ediyor. Prizde topraklama var. Akım korumalı priz var. Ses ekran kartından geliyor . Net şekilde dinledim bugün. Yüke bindiği zaman coilwhine sesinden biraz daha kalın şekilde sanki bir cızırtı gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı