Bilgisayarımdan çok az bir duman çıktı

lAwaken

Kilopat
Katılım
27 Mayıs 2017
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
g-skill ripjaws ,cl16 ,3200mhz ,32gb ram ,ddr4
SSD veya HDD modeli
wd 2tb blue , kioxia exceria 1tb ssd
Ekran kartı
gainward 3060 12gb
Anakart
msi h610m pro b
İşlemci
i5-12400f
Arkadaşlar, parça babında nispeten yeni ve 1 yıldır kullandığım bir bilgisayarım var. 2 haftadır başka bir yerdeydim ve geldiğimde bilgisayarımı açmak istediğimde anakartımda kırmızı ışık yanıp söndü. Daha önceleri böyle şeyler gördüm ve hatanın genel olarak güç bağlantılarında olduğunu düşünürken bilgisayarımdan duman çıktı ve bilgisayarım bir anda çalışmaya başladı. Tabii duman görünce anında kapatıp akım korumalı priz dahil her şeyi kapattım ve kasanın içini açtım. Görünürde hiçbir hasar yok toz dahi yok bilgisayarın içinde zaten, çok acayip bir durum yani. Normalde bir daha açmamak gerek fakat anlık bir şekilde bir şey olmadığına dair o kadar emindim ki bilgisayarı düzgünce tekrar takıp çalıştırdım ve tak şu an hiçbir sorunu olmadan çalışıyor, üstelik arkada bir sürü oyun açtım işlemci ve ekran kartını zorlayacak çeşitli uygulama vs. ne varsa denedim ve tekleme dahi yok. Depolama biriminde sorun olsa baştan işletim sistemi başlamazdı, bir kısmında hasar olsa diğer uygulamalar çalışmaz. İşlemci ve ekran kartında da hiçbir sorun yok arka arkaya aynı anda oyunlar çalıştırarak da denedim. Sizce sorun neydi ve sizce bir şey olmuş mudur?
 
Bir servise gönderin o zaman kapasitörlere baksınlar gerekirse değiştirsinler. Bir şey olacağını sanmıyorum çünkü Full sistemi yükse sokmuşsunuz PC reest atmamış kendine ama ne olur ne olmaz bir baktırın.

Eğer önemli bir kapasitör gitmişse bu bir arabayı patlak lastikle sürmeye benzer. Lastik anakarttır ve patlaklık da kapasitörün gitmesidir. Bayağı bir süre arabayı sürebilirsiniz ama lastik de en sonunda paramparça olur artık patlaklığı (kapasitörü) değiştirseniz bile lastiği (anakartı) kullanamazsınız. O yüzden servise gönderin.

Kapasitör değişmii de çok pahalı bir şey değil ucuzdur :)

Teşekkürler yardımınız için en azından tam yerini bile bilmesek sorunun ne olduğunu öğrenmiş olduk. Anakartın garantisini kontrol edeceğim daha doğrusu ettireceğim çünkü memlekette kaldı :( fakat bilgisayarı bu dönemde dikkatli bir şekilde kontrol edeceğim sorunu zaten biliyoruz. Garanti konusunda bilgi edinince de artık nerede yaptıracağıma bakacağım tekrardan teşekkürler.
 
Ama dediğim gibi hangi kapasitörün gittiğini bilmiyoruz o yüzden PCyi kullanmaya devam edecekseniz ve "önemli bir capacitor bozulduysa" diğer parçalar (işlemci ekran kartı vs) "ufak ihtimal" de olsa zarar görebilir. Bu riski göz önünde bulundurarak kullanmaya devam edin.

Olmadı bir internet kafeye götürün anakartı hangisinin sorunlu olduğunu söylesinler size.
 
Hocam bütün kapasitörlerin resmini çekip neden buraya atmıyorsunuz?

Haklısınız. Öğrendikten sonra atmam gerekiyordu çok rastgele gelişmiş ve büyük şaşkınlık içerisinde olduğum için aklıma gelmedi hem de sanırım ekran kartını çıkartmak zorunda kalacağım onun için, o taraflarda ekran kartının bulunduğu noktanın üstü çok net ve hiçbir şey yok. Alttaki boşluk kısmındada yok. Bu durumda sorun ekran kartının paralelinde duranlarda gibi geldi bana(bir tanesinde bir yamukluk var) tam ekran kartıın sol altında duranlardan. Ama tabii açı darlığı var oraya baktığım noktadan ama biraz farklı durduğunu düşünüyorum. Bir de hali hazır da o bilgisayardan size yazı yazdığım içinde çıkarıp çekip atmak tam mümkün olmadı haliyle.

Ama dediğim gibi hangi kapasitörün gittiğini bilmiyoruz o yüzden PC'yi kullanmaya devam edecekseniz ve "önemli bir capacitor bozulduysa" diğer parçalar (işlemci ekran kartı vs) "ufak ihtimal" de olsa zarar görebilir. Bu riski göz önünde bulundurarak kullanmaya devam edin.

Olmadı bir internet kafeye götürün anakartı hangisinin sorunlu olduğunu söylesinler size.

Hemen tanıdığım bir bilgisayarcıya ulaşacağım. Bilgisayarımın gitmesine değmez gerçekten. Sağ olun yeniden.
 

Geri
Yukarı