Bilgisayarımı bakıma göndermeli miyim?

Makaleler
7
Daha fazla  
Benim bilgisayarımın 9 aydır termal macunu yenilenmedi. Performansta ve sıcaklıkta herhangi bir sorun yok. Acaba bakım yaptırmalı mıyım? Bilgisayar dizüstü.

Fan temizliğini yaparsan geriye pek fazla bir şey kalmayacaktır. Laptop mu masaüstü mü olduğunu bilmediğimden yönlendiremiyorum. Termal macun oranına bakın eğer azaldıysa sürün. Servise verip de boşu boşuna masrafa girmeye gerek yok kendiniz de yapabilirsiniz. 9 ayda termal macun tamamen kurumaz bence ama yine de bir bakın.

Bilgisayar belirttiğim üzere dizüstü, masaüstü olsa cesaret ederim. Fakat dizüstünde cesaret edemiyorum.
Masaüstü olsa fan filtrelerini temizlemeniz yeterli diyecektim ama dizüstü bilgisayarda açıkçası ben de herhangi bir şey yapmaya cesaret edemezdim. Garanti bu tarz bakımları yapıyorsa garantiye gönderin bence.

Nisan ayında dizüstü bilgisayar aldım, bir hafta sonra fanından ses gelmeye başlayınca açıp kendim baktım. Narin davranırsanız sorun olmaz.

Elinizde gerekli malzemeler varsa, ben olsam video izleyerek kendim bakım yapardım. Emin olun bilgisayarcı işin ustası olsa da sizin kadar dikkat etmez, narin olmaz.

Öte yandan, bir sorunu yoksa bence bakıma gerek yok. Saygılar.

@Murat5038 @24099 @Recep Baltaş Yanıt veren herkese teşekkür ederim.
Sıcaklıklar aşırı artmadıysa bence 1/2 sene arasında yaptırılması lazım Casper benzeri lpatoplar hariç.
Aşırı tozlu, nemli, devamlı yükte çalışan bir sistem değilse dediğim seneler arasında sıcaklıklar artmaya başladığında yapılabilir. PC kapalı iken fan çıkışlarını elektrikli süpürgeyle çekmekte de fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…