Bilgisayarımı bakıma göndermeli miyim?

8 GB RAM'iniz varsa kastırır ve adam 4 GB RAM'ini alır. Kendiniz internetten alıp yenileyin, mahalle bilgisayarcılarına iş yaptırmayın. YouTube'da videoları var zor bir şey değil.
Yatkın olduğumu düşünmüyorum. Bilgisayarım Dell İnspiron 5559.

Fan temizliğini yaparsan geriye pek fazla bir şey kalmayacaktır. Laptop mu masaüstü mü olduğunu bilmediğimden yönlendiremiyorum. Termal macun oranına bakın eğer azaldıysa sürün. Servise verip de boşu boşuna masrafa girmeye gerek yok kendiniz de yapabilirsiniz. 9 ayda termal macun tamamen kurumaz bence ama yine de bir bakın.

Bilgisayar belirttiğim üzere dizüstü, masaüstü olsa cesaret ederim. Fakat dizüstünde cesaret edemiyorum.
Masaüstü olsa fan filtrelerini temizlemeniz yeterli diyecektim ama dizüstü bilgisayarda açıkçası ben de herhangi bir şey yapmaya cesaret edemezdim. Garanti bu tarz bakımları yapıyorsa garantiye gönderin bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
@Kerem00 Bilgisayar 4-5 yıllık garantisi bitti. Aynı fikirdeyiz.

Nisan ayında dizüstü bilgisayar aldım, bir hafta sonra fanından ses gelmeye başlayınca açıp kendim baktım. Narin davranırsanız sorun olmaz.

Elinizde gerekli malzemeler varsa, ben olsam video izleyerek kendim bakım yapardım. Emin olun bilgisayarcı işin ustası olsa da sizin kadar dikkat etmez, narin olmaz.

Öte yandan, bir sorunu yoksa bence bakıma gerek yok. Saygılar. 😊

@Murat5038 @24099 @Recep Baltaş Yanıt veren herkese teşekkür ederim.
Sıcaklıklar aşırı artmadıysa bence 1/2 sene arasında yaptırılması lazım Casper benzeri lpatoplar hariç.
Aşırı tozlu, nemli, devamlı yükte çalışan bir sistem değilse dediğim seneler arasında sıcaklıklar artmaya başladığında yapılabilir. PC kapalı iken fan çıkışlarını elektrikli süpürgeyle çekmekte de fayda var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı