Bilgisayarımın açılış sorunu SS'li

ylack

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2014
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayarın yaklaşık iki aydır power tuşuna bastığımda ekrana görüntü gelmiyordu.Bilgisayardan sürekli ve ritmik bir şekilde "tırrr tırrr tırrr" diye ses geliyordu bugün bi açıyım dedim bilgisayar normal bir şekilde açıldı ama bios yüklenmedi heralde ekran aşağıda verdiğim ss'lerdeki yerde kaldı daha ilerlemedi acaba sorun nedir?

GnAXyv.jpg


jJORzr.jpg

Şimdiden teşekkürler.
 
Dıt dıt dediğin HDD den geliyor olabilir mi? Benim HDD bozulunca öyle bir ses gelmişti.
Bu arada o ekran kartına o monitör nedir ya :D
 
Sistem bileşenlerini komple yazarmısınız. Tek tek parça modeli istemeyelim. Monitörü HDMI girişli bir monitör ile değiş veya kullanmalık bir yer bul dene. Bios default et.

Normalde o görüntü de gelmiyordu. O görüntü geldiğinde anakartdan uyarı sesleri gelmedi. Şimdi yine görüntü gelmiyor. Bilgisayardan anakart uyarı sesi geliyor sürekli ve kısa bir şekilde "dıt dıt dıt". Birde harddisk sesine benzer "tırr tır tırr diye" sesler geliyor düzenli ve sürekli olarak.

Ramleri tek tek denedim. Ekran kartını eski GTS 250'yi takarak denedim. Harddisk kablolarını çıkarıp taktım ama banamısın demedi. Birde bios'u default et demişsin fakat ekran power tuşuna basar basar basmaz takılı kalmıştı. Bios'a felan erişemedim. Bios pilini çıkarıp taksam acaba bir sonuç verir mi?

Sistem Özellikleri :

EVGA GTX 580 + Accelero Xtreme PLUS II
AMD Phenom II 955 B.E. (eskiden stock fan ile kullanıyordum, yaz aylarında 95 derecelere çıkıyordu.) + XİGMATEK LOKİ II
Kingston CL9 DDR3 1333Mhz 4GB (2x2) Ram
Asus M4A785TD-V EVO Anakart
Aerocool Strike-X 600W
Seagate 500 GB 16MB 7200RPM
Samsung DVD-ROM

Dıt dıt dediğin HDD den geliyor olabilir mi? Benim HDD bozulunca öyle bir ses gelmişti.
Bu arada o ekran kartına o monitör nedir ya :D
Hem biostan bıp bıp sesi geliyor hemde harddisk sesine benzer tırr tırr diye ses geliyor sürekli ve düzenli olarak. Ekran kartını yurt dışından ikinci el aldım(Tanıdık arcılığı ile). Yazın 1080p 24" Monitör alıcaktım yine ikinci el ama pc arıza yaptı.

USB ile boot edip işletim sisteminn kendisini onarmasını ister misin? Hangi işletim sistemini kullandığın da önemli.
Kardeşim oralara kadar ulaşamıyorum bios açılmadı zaten. Eskiden görüntüde gelmiyordu şimdi açıyım dedim görüntü geldi ama orda takıldı ilerlemedi. Şimdi yine görüntü gelmiyor ve anakartan bip bip sesleri geliyor ve birde tırrr tırrr harddisk sesine benzer sesler geliyor sürekli ve düzenli olarak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini çıkardıktan sonra fişinide çekmeyi unutma bir kaç dakika bekle.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı