Bilgisayarımın uzun süredir yaptığı takılma

lenbatu

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarı daha bu sene Aliexpress'ten topladım bilgisayarlarla aram iyidir fakat öyle bir arızası var ki her ne yaptıysam olmadı.
Sorun: Bilgisayarı açıyorum (%80 ihtimalle) donarak açılıyor video izliyorum kasıyor oyun oynuyorum kasıyor ama normal bir kasma değil sanki takılma gibi, misal bir şarkı dinliyorum:
"kimsey y y i i i gö r r medi m m m b e e n sende n n n daha güzel"
Tam olarak böyle, kusura bakmayın hiç görmediğim bir hata olduğu için böyle anlatabildim tam ne denir bilmiyorum. :D (bilgisayardan anlarım)
Bilgisayarımdaki parçalar:
  • Anakart Asus P7H55
  • İşlemci: Intel X3440
  • Ekran kartı: GTX 750 ti
  • RAM'ler: 4GB 1600 - 2GB 1333 MHz
BurnInTest gibi programlar kullandım her parçanın testten başarıyla sıkıntısız geçtiği yazıyor. Önereceğiniz program varsa yazın onunla da test yapayım. Sizce RAM'lerden midir MHz farkı olduğu için? Yardımcı olursanız çok sevinirim, bu bilgisayar beni panik atak etti.

Son düzenleyen: Moderatör:
harddiski değiştirdim psu yuda değiştirdim
buda sourunum reis

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Problemi yapabilecek iki bileşeni yazmamışsınız. :) %70 HDD, %30 PSU kaynaklıdır bu tarz takılmalar. Test edebilirseniz farklı HDD veya PSU ile sizin için çok iyi olur.
Harddisk testi yaptınız mı?

Merhaba,

Bir video açın izlemeye başlayın, Powershell'i açın akabinde aşağıdaki kodları sırasıyla yapıştırın, sonra entera basın.

Kod1

Get-Service | Where Status -eq "Running" | Format-Table -AutoSize > "$Env:userprofile\Desktop\Hizmetler.txt"

Kod2

$Alpha=@(
@{Name="Islem"; Expression = {$_.name}},
@{Name="CPU (%)"; Expression = {$_.PercentProcessorTime}},
@{Name="Memory (MB)"; Expression = {[Math]::Round(($_.workingSetPrivate / 1mb),2)}}
)
Get-WmiObject -class Win32_PerfFormattedData_PerfProc_Process |
Select-Object $Alpha |
Format-Table -AutoSize > "$Env:userprofile\Desktop\Process.txt"

Masaüstünüzde 2 adet txt dosyası oluşacak bu txt dosyalarını paylaşın. Birlikte inceleyelim, belkide sorununuz yazlımsaldır.

• Harddisk: ST1000DM010-2EP102 ATA Device 1TB
  • Güç Kaynağı: Great Wall gw-450SE
Merhaba,

Bir video açın izlemeye başlayın, Powershell'i açın akabinde aşağıdaki kodları sırasıyla yapıştırın, sonra entera basın.

Kod1

Get-Service | Where Status -eq "Running" | Format-Table -AutoSize > "$Env:userprofile\Desktop\Hizmetler.txt"

Kod2

$Alpha=@(
@{Name="Islem"; Expression = {$_.name}},
@{Name="CPU (%)"; Expression = {$_.PercentProcessorTime}},
@{Name="Memory (MB)"; Expression = {[Math]::Round(($_.workingSetPrivate / 1mb),2)}}
)
Get-WmiObject -class Win32_PerfFormattedData_PerfProc_Process |
Select-Object $Alpha |
Format-Table -AutoSize > "$Env:userprofile\Desktop\Process.txt"

Masaüstünüzde 2 adet txt dosyası oluşacak bu txt dosyalarını paylaşın. Birlikte inceleyelim, belkide sorununuz yazlımsaldır.
Kardeşim buyur dediğini yaptım buda txt ler fakat şuan donma yok ama yinede video arkada oynarken yaptım
donma bu şekilde geliyor ve sanki bilgisayar maratona hazırlanıyor bazen çok süre açık durunca bazende kapatıp açtıktan sonra biraz ısınınca geçiyor..

Son düzenleme:
1- Sanırım Google Chrome'u kullanıyorsunuz, browser'ın ayarlarrından gelişmişe gelin, sistem kısmında "donanım ivmesini kullan"ın (adı biraz daha farklı olabilir) yanında tik yoksa onu tikleyin. Browser'daki sorununuzu biraz çözebilir.
2- Düşük frekanslı RAM'inizi çıkartıp, bir daha video oynatmayı deneyin. Anakartınız frekans farkını kompanse edemiyor olabilir.

Arkaplanda çalışan çok fazla işlem var, ancak bunlar bilgisayarınızı fazla zorlamıyor gibi görünüyor.

1- Sanırım Google Chrome'u kullanıyorsunuz, browser'ın ayarlarrından gelişmişe gelin, sistem kısmında "donanım ivmesini kullan"ın (adı biraz daha farklı olabilir) yanında tik yoksa onu tikleyin. Browser'daki sorununuzu biraz çözebilir.
2- Düşük frekanslı RAM'inizi çıkartıp, bir daha video oynatmayı deneyin. Anakartınız frekans farkını kompanse edemiyor olabilir.

Arkaplanda çalışan çok fazla işlem var, ancak bunlar bilgisayarınızı fazla zorlamıyor gibi görünüyor.
reis tek 4gb yle pc neden bilmiyorum fakat açılmıyor yataklardada bir düzen tutturdum (bu anakartın ram yatakları hep böyle sanırım p7h55) bu düzenle 6gb ram açılıyor
4 yatak var yerleri değiştireyim ya pc açılmıyor yada 2 gb açılıyor :(
ama yarın denerim teşekkür ederim <3

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı