Bilgisayarın 6 Saat Açık Durması Donanımlar İçin Zararlı mıdır?

IAmBerkay

Centipat
Katılım
28 Haziran 2019
Mesajlar
78
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarım günde en az 6 saat çalışıyor. Bir yere gittiğimde de açık bırakıyorum PSU ya da benzeri bileşenler zarar görüyor mudur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar açık kaldığı sürece bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Benim de bazenleri aralıksız 24 saat açık tuttuğum oluyor. Ancak bilgisayarlarımız halen sınırsız bir güce sahip değil. Bu yüzden gereksiz yere açık tutmanın da bir anlamı yok.
 
Bilgisayarım günde en az 6 saat çalışıyor. Bir yere gittiğimde de açık bırakıyorum PSU ya da benzeri bileşenler zarar görüyor mudur?
Genelde kapatmam, şarjdan çıkarıp kullanırım sonra kapağını kapatıp bırakırım 3-4 gün elemem o sırada şarjı biter kendisi kapanır bi zararını görmedim ama tavsiye ediyorum demekte değil bu.

Bilgisayarım yavaşlamasın diyorsan güncellemeleri kapat zira 2 gün önce yaptığım Windows 10 özellik güncellemesi sonrası Pc'nin açılış süresi 10 saniyeden 20 saniyeye çıktı ve kasmalar meydana geldi güncellemeleri modemler hariç hiçbir cihaz için önermiyorum yavaşlatmaktan başka bir işe yaramıyorlar kapitalizmin oyunu hepsi antivirüs güvenlik duvarı güncellemeleri hariç tabi
 
Isınmadığı sürece parçalara bir zararı olmaz. Fanlar ise çok açık kalmaya bağlı olarak tozlanabilir, bozulabilir. Bu yüzden gereksiz yere çok fazla açık bırakmamaya dikkat etmenizi tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı