Bilgisayarın BIOS pilini çıkardığımda BIOS'ta HDD görünmüyor

Tugay Coşkun

Hectopat
Katılım
26 Ağustos 2018
Mesajlar
67
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600X | Anakart: Gigabyte B550 GAMING X | Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3070 8GB | Ram: Corsair Vengeance RGB PRO 16GB 3600 MHz CL18 | SSD: SAMSUNG 990 PRO 2TB M.2 SSD ve SAMSUNG 980 1TB M.2 SSD | Monitör1: MSI OPTIX G321CQP 31.5" 165Hz 1ms WQHD Freesync Premium 1000R Curved 2560X1440
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta her şeyi yazdım aslında 1-2 saat önce bilgisayarı açma tuşuna basıp balkona sigaraya çıktım. Sonra geldiğimde PC'nin sürekli kendini resetlesiği yani açılmaya çalışıyor 2-3 saniye sonra kapanıp tekrar açılıyor. Ben de BIOS pilini çıkarıp başlattım bemi BIOS'a attı ve BIOS'ta HDD gözükmyordu.
Bilgisayarın özellikleri:
12 GB RAM DDR3 (8+4)
750 Ti GPU.
G3260 CPU.
H81 anakart.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar var mı yardımcı olabilecek birileri?
 
BIOS pilini takmanız lazım. Bu pil tarih ve saatin ayarlanmasına da yardımcı olur.
 
Fakat sorunum şu an pc açılmıyor. Takmadan çalışması gerekmez mi ?
 
Sorununuz HDD kaynaklı değilse güç kaynağından şüphelenin. Bir tanidigimda eski bir güç kaynağı vardı ve HDD ye giden kabloları temassizlik yapıyordu. PC bazen görüyordu HDD yi en ufak sarsintida tekrar görmüyordu. Tavsiyem eski bir güç kaynağı sahibiyseniz HDD ye giden kabloları biraz parmaklayin sonra tekrar PC yi açıp görüp görmediğini bakın.
 
BIOS pilini çıkarttığın zaman, anakartı enerjiden kestiğinde ve üzerindeki yük boşaldığında PC açılmaz. Birkaç saniye fanlar çalışır ekrana görüntü gelmez ve geri kapanır.
 
pc açılıyor biosa geliyor hdd yi gördü fakat bu sefer de windows başlamıyor mavi bir ekran geliyor saniyelik oluyor ne yazdığını göremiyorum sonra tekrar kendini başlatıyor ne yapacağımı anlamadım.
sorunumu harddiskimi silip rufus win 10 la formatladım ve hallettim konu kapanabilir teşekkürler herkese.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı