Bilgisayarın bir anda donup kalması

Mertylk

Hectopat
RAM
16 Gb Corsair 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
Toshiba Rc500 SSD
Ekran kartı
Msi Rtx 2060 Super Ventus Gp Oc
Anakart
Msi b450m-a pro max
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi sorunum bilgisayarımın rastgele bir anda donup kalması ya da kendi kendine anında kapanıp açılması. Mesela donduğunda arkada şarkı varsa ya da oyun varsa oyunun sesleri gelmeye devam ediyor kasa da normal duruyor ama sistem donmuş oluyor. Önceden Windows 11 kullandığım zaman da bu hatayı özellikle Rainbow oynarken karşılaşıyordum bundan dolayı Windows 10'a geçtim. Hatanın sıklığı azalsa bile yine de devam ediyor hatta bazen sorun çözüldü gibi olurken yine bir anda hata ortaya çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de valorant oynarken bu sorun var. Genelde tur bitiminde silah alma kısımında kilitleniyor bilgisayar. Başta sesteki elemanların ve arkaplan sesleri geliyor ancak bir süre sonra onlarda kesiliyor. Hiç düzelmesi için bekleyemedim hep yeniden başlattım.

Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi sorunum bilgisayarımın rastgele bir anda donup kalması ya da kendi kendine anında kapanıp açılması. Mesela donduğunda arkada şarkı varsa ya da oyun varsa oyunun sesleri gelmeye devam ediyor kasa da normal duruyor ama sistem donmuş oluyor. Önceden Windows 11 kullandığım zaman da bu hatayı özellikle Rainbow oynarken karşılaşıyordum bundan dolayı Windows 10'a geçtim. Hatanın sıklığı azalsa bile yine de devam ediyor hatta bazen sorun çözüldü gibi olurken yine bir anda hata ortaya çıkıyor.

Güç kaynağı yeterli mi sisteme? İşlemciye voltaj düşük geliyor gibi tepki veriyor çünkü.

Güç kaynağı olarak Xigmatek Cyclops Black kasasıyla beraber gelen Xigmatekin 650W 80 plus güç kaynağını kullanıyorum
Güç kaynağını test dener misiniz?

Hocam kusura bakmayın ama nasıl test edebilirim?

Hocam net nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ama evde yapılamıyor olabilir. Araştırmanız gerekecek biraz. Size şimdi bir öneri yaparım ama sonucundan emin olamam.

İşlemcinin oyun içinde sıcaklığı kaç derecelerde

Technopat Haberler

Geri
Yukarı