GTX1070 i7 7700K bilgisayarın donup kalması

Pay2Win

Centipat
Herkese iyi günler, bilgisayarı alalı yaklaşık 3 yıl oldu. Ve daha çok yazın olmak şartıyla bilgisayarım oyunlarda veya oyunlardan çıktıktan 10 dakika içinde kulaklıktan cızırtı gelip bilgisayarın donma sorununu yaşıyorum. Ekran kartını servise gönderdim bir sorun çıkmadı, Benchmark testini yaptırdım 1 saat boyunca 70 derecede kaldı, bir sorun yoktu. RAM'leri aynı şekilde Windows yardımıyla test ettim onda da bir sorun çıkmad. I SSD'de sorun olabilir diye error scan testi ve Benchmark testi yaptırdım onda da bir sorun gözükmüyor. İşlemci aynı şekilde bir sorun yok. Bu mesele olduktan sonra en az 6 7 kez format atmışımdır. Ama yazılımsal olarak da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ama format atarken hep aynı formatı aynı diski kullandım. Sizce yazılımsal bir sorun mudur? Tekrar kurup deneyebilirim. Siz daha önce yaşadınız mı? Yaşayıp ta çözen oldu mu? Yardımcı olabilir misiniz? Donduğu zaman anakartta ışığında bir değişim olmuyor veya uyarı seslerini almıyorum. Her şey normal çalışırken bilgisayar donuyor. Sıcaklık değerleri işlemcinin ve ekran kartının oldukça iyi anakartta sadece PWR LED kırmızı yanıyor. Aşağıya sistem özelliklerini donanımlarını yazıyorum. Teşekkürler;

Ekran kartı: ASUS GTX1070 8 GB OC.
İşlemci: Intel i7 7700K.
RAM: Corsair DDR4 2x8 2400MHz Vengeance LPX.
Kasa-Power Supply: Zalman Z11 Neo 700W ATX midt 80Plus.
Anakart: ASUS ROG STRIX Z270F GAMING.
SSD: OCZ 240GB TL100 serisi SATA 3.0 SSD.
Sıvı soğutma: Cooler Master Seidon 120V v3.

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım değildir Benchmark testi yaptırdım işlemciye editte de kullandım yani %100 performans alırken kapanmıyor ama oyuna girince belki 1 oyun sonra belki 5 oyun sonra donuyor anlamış değilim.
OC yaptın mı peki işlemciye? Havalar ısınmadan önce yaptığın OC belki havalar ısındığı için işlemcinin stabil çalışmasına engel oluyor olabilir mi?

OC yaptın mı peki işlemciye? Havalar ısınmadan önce yaptığın OC belki havalar ısındığı için işlemcinin stabil çalışmasına engel oluyor olabilir mi?

Hayır RAM dışında overclok yapmadım ramide overclok yapmadan önce aynıydı.
Power ısınmasından dolayı olabilir.
bunu anlamanın bir yolu var mı
RAM'lerin 1 tanesini çıkarıp denedim yine aynı sorun devam ediyor ama bu sefr biligayar kendini resetledi.
Sorun hala devam ediyor sıcaklıklarla ve donup kalmasından sonra kulaklıktan gelen sesle birlikte bir video paylaşıyorum.
WhatsApp_Video_2020-05-31_at_20.26.41.mp4 dosyasını indir - download

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı