Bilgisayarın bir anda kapanması

Fantastik

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi sistem bir anda kendi kendine kapanıyor ve güç kablosunu çıkarıp bir kaç saniye beklemedikçe geri açılmıyor. Donanımsal olmayabilir diye format attım ancak hala sorun devam ediyor. Kaç gündür bu sorunla uğraşıyorum kafayı yiyeceğim en sonunda :lanet::lanet: (Termal macunu yeni değiştirdim ondan kaynaklanbilir diye ancak sorun orda da değil sıcaklık değerleri normal.)

Sistem:

İşletim Sistemi: Windows 10 (64 Bit)
İşlemci: Fx8300
Anakart: Asus m5a97 le r2.0
Ekran K: Gigabyte WINDFORCE Nvidia GeForce GTX 1050 Ti
Ram: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz
Power: cooler master rp-600-pcap (600W)

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kablosu ile ilgili yazdığınızdan sonra aklıma gelenler;
*Farklı bir güç kablosu ile denemek
*Farklı bir güç kaynağı ile denemek
*İmkan varsa aynı güç kaynağı ve kabloyu bir başka bilgisayarda denemek
Böylece sorunun nereden kaynaklandığına dair birkaç bileşeni eleyebilirsiniz.

Sorunu bilgisayar bileşenlerinde aramak yerine çapı biraz genişletip, bilgisayarın takılı olduğu priz eğer varsa çoklu priz değiştirilip veya kontrol edilip bilgisayarı bir kez daha açmayı denemeniz önerebileceğim ilk aklıma gelen şeyler.

Güç kablosu ile ilgili yazdığınızdan sonra aklıma gelenler;
*Farklı bir güç kablosu ile denemek
*Farklı bir güç kaynağı ile denemek
*İmkan varsa aynı güç kaynağı ve kabloyu bir başka bilgisayarda denemek
Böylece sorunun nereden kaynaklandığına dair birkaç bileşeni eleyebilirsiniz.

Sorunu bilgisayar bileşenlerinde aramak yerine çapı biraz genişletip, bilgisayarın takılı olduğu priz eğer varsa çoklu priz değiştirilip veya kontrol edilip bilgisayarı bir kez daha açmayı denemeniz önerebileceğim ilk aklıma gelen şeyler.

Evet, priz değiştirmeyi ben de denedim ancak yine sonuç aynı. Bir de kabloyu değiştirmeyi denerim ama ne yazık ki diğerlerini yapmama şu an imkan yok.

@Recep Baltaş acaba sizin bu konu hakkında yardımcı olma ihtimaliniz var mı?

Evet, priz değiştirmeyi ben de denedim ancak yine sonuç aynı. Bir de kabloyu değiştirmeyi denerim ama ne yazık ki diğerlerini yapmama şu an imkan yok.

@Recep Baltaş acaba sizin bu konu hakkında yardımcı olma ihtimaliniz var mı?

Merhabalar aynı sorun bendede oldu.Psu 500 watt gücündeydi.Gta5 vs oyunlara girdiğimde 15 dakika sonra kapanıyordu.Psu 'nun düğmesini kapatıp açınca tekrar açılıyordu.Psu 'yu değiştirdim 750w aldım sorun düzeldi.Sistemim şu şekilde
  • İşlemci:AMD FX 8150 3.6 ghz
  • Anakart:MSI Gamıng 970
  • Ekran Kartı:R7 370 Nitro 256bir ddr5 4gb

Merhabalar aynı sorun bendede oldu.Psu 500 watt gücündeydi.Gta5 vs oyunlara girdiğimde 15 dakika sonra kapanıyordu.Psu 'nun düğmesini kapatıp açınca tekrar açılıyordu.Psu 'yu değiştirdim 750w aldım sorun düzeldi.Sistemim şu şekilde
  • İşlemci:AMD FX 8150 3.6 ghz
  • Anakart:MSI Gamıng 970
  • Ekran Kartı:R7 370 Nitro 256bir ddr5 4gb

Ancak benim yükteyken değil boştayken hatta masaüstünde bile kapanıyor. (İlginçtir oyunlarda daha az kapandığını fark ettim :LOL:)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı