Bilgisayarın Donarak Kapanma Problemi

alwayshp

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı 1 senedir kullanıyorum. 2 hafta önce aniden kapandı ve daha sonra açıldıgında bir sorun yoktu fakat ilerleyen günlerde farklı mavi ekran hataları almaya başladım ve şu sıralar kullanırken ses takılıyor(cızırtılı olarak kalıyor) ekran donuyor ve kapatmak zorunda kalıyorum. Bazen de mavi ekran vererek kapanıyor. Daha sonra açtığımda anakarta güç gidiyor fanlar dönüyor ışıklar yanıyor fakat monitör klavye ve mouse çalışmıyor birkaç kere kapatıp denedikten sonra açılıyor. Aldığım mavi ekran hataları;

UNEXPECTED KERNEL MODE TRAP
DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL ve bunun gibi birkaç hata. Bunların çözümlerine baktım fakat ne denediysem düzelmedi. Formatlayıp win-10 1809 sürümünü kurdum fakat sorun hala devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartım: GTX1060
İşlemci: i5 6500
Anakart: Asus H110M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartlık bir durum olabilir. Çünkü ekran görüntü veriyor E.K iyidir. Win kurulumu yapılmış depolama aygıtları sağlıklı gibi. İşlemcin de çalışmak istiyor ama bir arızadan dolayı önü kesiliyor. Anakarta güç kabloları takılı olduğu için anakarta güç gider. Lakin çevre birimlerine güç veremeyen Anakart hastadır. Tabi satın almadan önce parçaları test etmekte fayda var arızanın kaynağına nokta atış yapmak için. Ben olsam Anakartta suçu bulur yeni uygun bir Anakart alırdım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı