Bilgisayarın donması ardından sinyal yok hatası

TheRealSnipez

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar. Bu aralar bilgisayarımda bu problemi yaşıyorum ve çok sinir bozucu bir durum. Oyun oynarken gerek ödev proje ve benzeri durumlarda durduk yere donuyor yaklaşık bir dakika bilgisayardan açık uygulamalardaki sesleri duyabiliyorum sonra komple her şey gidiyor ve sinyal yok hatası alıyorum. Aç kapa yapmadan düzelmiyor maalesef, HDMI kablosunu değiştirdim yine problem devam ediyor. Bir çözüm bilen veya faydası olacağını düşündüğü fikri olan yardımcı olursa sevinirim. Yardım edenlere şimdiden teşekkürler iyi akşamlar.

Sistem bilgilerim.
i5 9400F.
MSI GTX1660 Ti OC versiyon 6 GB.
Ballistix 8x2 RAM.
MSI H310-M Pro anakart.
Depolama olarak Crucial 500 GB SSD ve 1TB WD blue HDD.
Monitör: ASUS TUF VG27vq Curved 1ms 165Hz.

PSU tam modeli nedir?
OCCT ile bir GPU testi yapar mısın 20 dakika kadar.

Everest'in 550W bir modeli kasa ile almıştım. Dediğiniz testi uygulayacağım.

PSU tam modeli nedir?

Hocam bu testin nasıl yapıldığına dair bir video var mı başka programla karıştırdım bilmiyorum nasıl yapılır?

Sosyalde mevut araştırabilirsin :)

Bir video buldum ama videodaki arkadaş test yapınca otomatik 1 saat oluyor süreyi nasıl ayarlayacağım.

Bir video buldum ama videodaki arkadaş test yapınca otomatik 1 saat oluyor süreyi nasıl ayarlayacağım.

Süre ayarını buldum. Burada ne seçmeliyim.

1703449383609.png

PSU tam modeli nedir?

Hocam ekran kartını 6 dakika kadar test ettim yine aynı şeyi yaptı. 6 dakikalık testin raporlarında ise no error diyor sanırım başka bir bileşende sorun var.

Son düzenleme:
PSU'ya da GPU sorunu var yüksek ihtimal sistemde. PSU testlerini yapınca sonuçları bildir.

Hocam dün testi yapamadım maalesef. Bugün PSU testi yaptım ve 2:57 dakikada yine ekran dondu sinyal yok deyip kapandı. 2:57'lik testin raporunu inceledim ve error yok gözüküyordu. Error yok ama donup sinyal yok şeyini yine yaptı. Başka bir bileşende sorun olma ihtimali var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı