Çözüldü Bilgisayarın fişini çekmek zararlı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sevnlox

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Gece elektrik harcamasın tasarruf olsun diye bilgisayarın fişini çekiyorum. Bilgisayarı kapatıyorum ama bilgisayara bağlı şeyleri kapatamam kulaklık, mouse gibi. Fişi çekmenin zararı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi normal bir şekilde tamamen kapattıktan sonra fişten çekmenin zararı olmaz. Tam kapanmadan çekmediğin sürece sıkıntı yok.

Bilgisayar tamamen kapandıktan sonra fişten çekmek zararlı değil, aksine yararlı olabilir. Siz bilgisayarı kullanmıyorken elektrik şebekesinde oluşabilecek voltaj dalgalanmalarından bilgisayarınızı korumuş oluyorsunuz.

Ben de her gece tüm elektronik cihazlarımı fişten çekerim, tavsiye de ederim 👍

Sistem kapalıysa sorun olmaz.

Diğer cihazların çalışması bir problem çıkartmaz yani.

Bilgisayar tamamen kapandıktan sonra fişten çekmek zararlı değil, aksine yararlı olabilir. Siz bilgisayarı kullanmıyorken elektrik şebekesinde oluşabilecek voltaj dalgalanmalarından bilgisayarınızı korumuş oluyorsunuz.

Ben de her gece tüm elektronik cihazlarımı fişten çekerim, tavsiye de ederim 👍

Teşekkürler hocam.

Bilgisayar kapalı olduğu için herhangi bir zararı olmaz.

Teşekkürler hocam.

Sistemi normal bir şekilde tamamen kapattıktan sonra fişten çekmenin zararı olmaz. Tam kapanmadan çekmediğin sürece sıkıntı yok.

Teşekkürler.

Bilgisayarı başlat kısmından kapat yapıyorsanız ondan sonra ışıklar sönüyorsa çekin bir şey olmaz. Çalışırken sıkıntı.

Tamamdır teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bilgisayar açıkken bir kere elektrikler kesildi, elektrikler geri geldiği zaman 200MB/s çalışan emektar HDD birden 100MB/s zor gördü sağlık 100'den 92'ye sonra 95'e falan yükseldi bayağı alt üst oldu bu bakımdan HDD var ise fişten çekmek HDD'yi apaçık riske atmaktır, onun haricinde bir şey olmaz. Ve belki işletim sistemi bozulabilir, format vb. müdahale isteyebilir bu şekilde de baş ağrıtabilir bilgisayar açıkken kapatmanın dezavantajı budur bildiğim kadarıyla. Kapalıyken zaten tabii ki bir şey olamaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı