Merhaba arkadaşlar, çok güzel bir sistemim var. Yaklaşık bir haftadır bilgisayarım kapanırken 2 monitörün ışıkları sönüyor ama kasada hala ışıklar yanıyor. Fanlar dönüyor, 25 saniye sonra kapanıyor. Sorunum nedir ?
Bu normal olabilir, psu'nun kapanma süresi nasıl ?
Sistem kendini soğutmakta olabilir, benim sistemim eski olduğundan diğer tüm fanlar durmakta sadece aldığım sisteme göre yeni olan psu kendini soğutmakta sistem kapandığı halde. Sistem kapandıktan sonra usb'den güç gelip gelmediğini kontrol edermisiniz ?
Hızlı başlangıç için sistem dosyaları yazıyor olabilir diskinizin yazma hızı düşükse zaman alıyor olabilir.
Arka planda çalışan uygulamalardan biri gecikmeye sebep oluyor olabilir.
Güzel sistem denince durumu anlamak pek mümkün olmuyor.
Detay verebilirseniz daha iyi yorumlayabiliriz.
Buna Sürücü güncellemeleri, Sistem bakımı çoğu şey yol açabilir.
Diğer arkadaşların aksine daha basit sorunlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi
Özellikle Wise Registry Cleaner Sistem ayarlama seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar, çok güzel bir sistemim var. Yaklaşık bir haftadır bilgisayarım kapanırken 2 monitörün ışıkları sönüyor ama kasada hala ışıklar yanıyor. Fanlar dönüyor, 25 saniye sonra kapanıyor. Sorunum nedir ?
Bilgisayar hantallaştıkça kapanış süresi uzar. Birincil monitör de bu süre boyunca açık kalabilir. Normal bir durum. SSD kullanıyorsanız bu sürede pek değişim olmaz. Bu sürenin uzun olmasının nedeni Windows 8 ve üzeri işletim sistemlerinde UEFI'nin sağladığı "Hızlı Başlatma" özelliğidir. Sorun büyük ihtimalle bundan kaynaklanıyordur. "Hızlı Başlatma"yı kapatırsanız bilgisayar hızlı kapanır ama açılış süresi uzayacağından yine bir şeyden feragat etmiş olursunuz.
Onun dışında PSU kötü bir markaysa kapatmayı önlüyor olabilir. Ek olarak BIOS güncellemesi varsa kurmanız tavsiyemdir. USB girişlerinde takılı olan Wi-Fi adaptörleri filan da kapanış süresini uzatabilir.