Bilgisayarın güç düğmesine basılı tutulmazsa açılmıyor

Yorgun51

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımın güç düğmesine bastığımda açılmıyor, basılı tutunca açılıyor. Bazen basılı tutmadan açılıyor yani saçma sapan bir durumun içerisindeyim. Ekran kartında bir sıkıntı yok, canavar gibi, oyunları oynatıyor. Bilgisayar açıldıktan sonra hiçbir sıkıntı yok. Genelde bu, sabah oluyor. 1 saat sonra hiçbir sıkıntı kalmıyor, direkt basınca açılıyor. Sizce sıkıntı nedir?

Anakart bir sebepten ötürü geç tetikleniyor demek ki. Muhtemelen bir lehim ya da yolda çatlak mevcut, bu sebepten uzun süre basılı tutunca ancak sistem tetikleniyor. Ancak cihaz bir süre çalışıp ısınınca genleşme sayesinde hasarlı bölgede boşluk azaldığı için enerji iletimi daha sorunsuz hale geliyor ve sistem direkt açılıyor.

Anakart bir sebepten ötürü geç tetikleniyor demek ki. Muhtemelen bir lehim ya da yolda çatlak mevcut, bu sebepten uzun süre basılı tutunca ancak sistem tetikleniyor. Ancak cihaz bir süre çalışıp ısınınca genleşme sayesinde hasarlı bölgede boşluk azaldığı için enerji iletimi daha sorunsuz hale geliyor ve sistem direk açılıyor.
Peki sıkıntı yaşatır mı ?

Uzun vadede kısa devre gibi sorunlar olabilir. Tanıdığın bir elektronikçi var ise sorunlu noktayı tespit edip onarabilirler. Fazlada bir maliyeti çıkmaz.
Abi işlemci daha 3 aylık :) 1 yıl garantisi var ama yapacaklarını düşünmüyorum götürmeyi de pek istemiyorum şimdi götüreceğim garantiye vereceğim kasanın bir yerine kırıp geri getirecek görüyoruz garantiye götürenler abi /: yani

Abi işlemci daha 3 aylık :) 1 yıl garantisi var ama yapacaklarını düşünmüyorum götürmeyi de pek istemiyorum şimdi götüreceğim garantiye vereceğim kasanın bir yerine kırıp geri getirecek görüyoruz garantiye götürenler abi /: Yani.

Sorun işlemcinden demedim zaten anakartında dedim. Senin tercihin.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı