Bilgisayarın gücü nasıl kesilmeli?

r4pid

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar Technopat sakinleri,
Bir masaüstü bilgisayarım var. Bazen dışarıda uzun kalacağım zaman bilgisayarımı shut down edip kapanınca priz düğmesini kapatıyorum. Peki bu yöntem doğru mu? Herkese iyi forumlar.

'Shut down' ahahahaha. Herkese good forumlar man!

Windows'u inglizce kullanıyorum Türkçe olarak tam karşılığı aklımda değildi o yüzden o şekilde yazdım. Good forumlar sana da.

Bence doğru şekilde yapıyorsunuz. Dışarıda uzun kalıyor dediğiniz ne kadar uzun?

Bunun bilgisayara ne etkisi var ki?
Anlamadım demek istediğinizi. Bilgisayarınıza güç gelmeyeceğinizden emin olmak istiyorsanız priz fişini doğrudan çekebilirsiniz.

Hayır, ben şunu soruyorum sistemi kapata bastıktan sonra kapanınca prizden çekiyorum yani bu şekilde doğru mu yapıyorum diye sordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u inglizce kullanıyorum Türkçe olarak tam karşılığı aklımda değildi o yüzden o şekilde yazdım. Good forumlar sana da.

Hayır, ben şunu soruyorum sistemi kapata bastıktan sonra kapanınca prizden çekiyorum yani bu şekilde doğru mu yapıyorum diye sordum.

Yazdık ya kral dalga mı geçiyorsun bizimle sen?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani günlerce veya haftalarca dışarıda olacaksanız mesela o zaman shut down yapıp prizden sökmek mantıklı olur. Saatlerden bahsediyorsak sadece sleep veya hibernate yapmanız yeterli olur. Bazı yerlerde bilgisayarı açık bırakmanın ömrünü uzatabileceğini okumuştum (kısa süreliğine bilgisayardan ayrılmalar için).

Yani günlerce veya haftalarca dışarıda olacaksanız mesela o zaman shut down yapıp prizden sökmek mantıklı olur. Saatlerden bahsediyorsak sadece sleep veya hibernate yapmanız yeterli olur. Bazı yerlerde bilgisayarı açık bırakmanın ömrünü uzatabileceğini okumuştum (kısa süreliğine bilgisayardan ayrılmalar için).
Anladım teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı