Bilgisayarın içini temizlerken kompresör kullanmanın bir sakıncası var mıdır?

Abi abartmayın :D 5'er dakikalık 2 periyot, yok 1 dakikalık molalar :D Daha neler :D :D

Kompresörü uzaktan tut ve bütün tozlar gidince gerekirse macunu yenile :DDakika, periyot falan boş işler :D

Eski parçalar, höh desem yıkılcak gibi oluyor ne yapayım? Çok ısınmasınlar diye molalı yapıyorum bir de kompresör de koku yapabiliyor bir süre sonra. Kompresör benim değil bir arkadaşımın ondan dolayı onun makine de zarar görsün istemiyorum. Sana saçma gelebilir ama benim yerimde olsan aynısını yaparsın :)
 
Ben iş yerimdeki bilgisayarların kasaları yede durduğu için içerisi çok fazla toz tutuyor. Arada sırada şantiyelere giderken yanımda götürüyorum ve kamyonların hava üfleme tabancalarını kullanarak temizliyorum. Fakat dikkatli olmak gerekiyor. Zira basınç çok yüksek olduğu için yakın mesafeden tutunca parçaların esnediğini bile görebilirsiniz. Birde düşünün Jumper filan uçurduğumuzu :D ara ki bulasın. Unutmadan fanlara tutarken mümkün olduğunca tersten tutmamaya çalışın yoksa fanlar ses yapmaya başlıyor.
 
Eğer dikkatli olursanız en temizi süpürge:). Defalarca süpürdüm bir sıkıntı olmadı. Oda büyüklüğünde kasa kullananlar var süpürgeyle anca baş edebilirler:). Sanayi tipi komprösörler su-yağ üfleyebilirler sakıncalı bir durum olsa gerek.
 
Fazla pahalı değil 30 - 40 TL kompresör alınabiliyor.

https://www.technopat.net/forum/masaustu-bilgisayarlar/9190-kasa-icini-nasil-temizleyebilirim.html

img1225c.jpg
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı