Bilgisayarın IP adresini birinin bilmesi ne gibi zararlar doğurur?

192 senin yerel IP adresin. Aynı ağdaki cihazlar o yolla iletişimde oluyor ve tanıyorlar.
83 senin WAN'da, internette olan IP adresin. Dinamik IP adresin varsa, öğrenilse bile en fazla o etki modem resetlemeye kadar kalır.

IP öğrenilse DDoS, tahmini lokasyon öğrenilebilir.

Tahmini lokasyon değil. Veri merkezini tespit edip gösteriyor diye biliyorum.

Kanka bu WAN ne demek oluyor ve dinamik sttatik IP nasıl anlayabilirim? Ne yapabilirim?

WAN = Wide Area Network. Internet de bircok LAN(Local Area Network) yapilarinin toplumu oldugu için, o da bir nevi WAN.
Statik IP adresi internet servis saglayicisi tarafindan ozel olarak satin alinmadigi surece kimseye atanmaz. Eger siz internet saglayicisi ile oyle bir anlasma, ek paket vs. almamissaniz, dinamik IP kullaniyorsun.
Tahmini lokasyon değil. Veri merkezini tespit edip gösteriyor diye biliyorum.
Eh yani. Ben de dinamik kullaniyorum ve en fazla yasadigim ilceni gosteriyor. Hatta cogu zaman data centerin yerini gosteriyor.

WAN = wide area network. Internet de bircok LAN(local area network) yapilarinin toplumu oldugu için, o da bir nevi WAN.
Statik IP adresi internet servis saglayicisi tarafindan ozel olarak satin alinmadigi surece kimseye atanmaz. Eger siz internet saglayicisi ile oyle bir anlasma, ek paket vs. almamissaniz, dinamik IP kullaniyorsun.

Eh yani. Ben de dinamik kullanıyorum ve en fazla yasadigim ilceni gosteriyor. Hatta cogu zaman data Center'in yerini gosteriyor.

Modem resetleyince IP adresim değişti daha bir problem olmaz değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı