Bilgisayarın izlendiğini veya hacklendiğini nasıl anlarız?

166770

Kilopat
Katılım
6 Mayıs 2017
Mesajlar
6.106
Makaleler
5
Çözümler
11
Merhaba merak ettiğim için soruyorum. Bir bilgisayarın izlendiği veya hacklendiğini en basitinden nasıl anlarız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Faren kendi kendine haraket etmeye başladıysa görev yöneticisini aç, orada kullanıcılar var. Eğer orada senin dışında başka birisinin PC adı yazıyorsa PC'ne uzaktan bir program yardımıyla bağlanmıştır. Üstüne tıklayarak bağlantıyı kes deyip modemine reset atarsan bir süreliğine kurtulursun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba merak ettiğim için soruyorum. Bir bilgisayarın izlendiği veya hacklendiğini en basitinden nasıl anlarız?
Eğer profesyonel biri tarafından hacklendiysen sıradan bir kullanıcı tarafından anlaşılması çok zor. En basit görev yöneticisini açıp arka planda yabancı bir uygulamanın çalışıp çalışmadığına bakabilirsin ya da malware programları ile bilgisayarını tarayabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Akil Gundogan dışındakiler saçma sapan cevaplar vermişler. Kimse sistemini sen aktif iken fareyi kontrol edip kurcalamaz. İstediği dosyaları komut ile çeker, şifreleri log olarak kaydeder. RAT yedirdi ise uzaktan arkaplanda ne yaptığını izler. İnternetin kesilmesi ile de alakası yoktur. Modemi resetlesen de zararlı silinmez. Bu işin Beyaz Şapkalı'sı yoktur. Beyaz Şapkalı dediğimiz ona buna server gönderecek birisi değildir. Güvenlik firmalarında çalışan bu konuda yetgin bilgi sahibi kişilerdir. Word'e yazmayı troll amaçlı yazdığını düşünüyorum fakat buradaki konu ciddi olarak sorulmuş.

Görev yöneticisi ile pek anlaşılmaz veya orada başkasının PC adı da pek yazmaz. Anlamak için Kill Switch tarzı ağı ve uygulamaları izleyip konumlarını sorgulayan yazılımlarla tespit edebilirsiniz. Kaliteli güvenlik yazılımı paketi IS tarzında veya ayrı ayrı anitivirus ve firewall kurulu ise sizler için yeterli olur. Temel düzeyde tespit için zaten Hijackthis konumuz var. Varsa sistem dışı aktif çalışan zararlı gözükmekte.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı