Bilgisayarın kapanıp kendiliğinden yükleme yapması

LoqqaL

Kilopat
Katılım
27 Haziran 2014
Mesajlar
206
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Android Developer
Merhaba,

Laptopumu bugün açtığımda 1 saniye sonra HDD'den çat diye ses geldi PC kapandı. Yeniden kendi kendini başlattı ve Asus USB Flash Updating falan bir şeyler yazdı. "Erasing, Programming, Verifiy" diye sırasıyla bir şeyler doldu. Bu normal mi? Yoksa birisi virüs mü bulaştırdı? İlk defa böyle bir şey görüyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
Virüs olduğunu sanmıyorum, Asus'un güncelleştirme programında bir sıkıntı çıkmış olabilir. Sırasıyla siliniyor, programlanıyor, kontrol ediliyor gibi şeyler yazmış. Büyük ihtimalle bir sıkıntı yok ve durum sadece programda meydana gelen bir hatadan kaynaklı ama HDD'de bir zarar var mı diye HD Tune ile Health test kısmını bize atabilirsin.
 
Böyle bir sonuç çıktı.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    51,1 KB · Görüntüleme: 106
BIOS güncellemesi yapmış olabilir. Diske zaten zarar gelmez. Çat sesi Asus'un ani boot geçişlerinde ve BIOS ayarlarını uygularken çıkardığı sestir. Yazılımda sorun olduğunu da sanmıyorum. Bundan seni haberdar etmemesi de saçma sapan bir şey olmuş.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı