Bilgisayar'ın kapanma sorunu

Arkadaşlar bilgisayar'a bir şeyler oldu masaya vurunca kapanıyor. Sonra kasa'yı yerine sokunca kapanıyor PC masasının çekmesini çekince kapanıyor. Sizce sebebi nedir ? Şase mi var ? Nasıl düzeltebilirim ? PC'nin eski parçalarında da bu sorun vardı yenilerinde de var.

Anakart : M5A97 R.2.0
İşlemci : AMD FX6300
RAM : Corsair V. Low profile 1600 Mhz
Ekran kartı : X1550 64 Bit DDR2
Kasa : Bross 6063D

Bana HDD'den gibi geldi aynısı benim laptopta da oluyor, fakat önce mavi ekran geliyor sonra kapanıyor, bir kere düşürdüm laptopu çünkü. Birde aklıma power supply'ın güç kablosuna bakman geldi. Belki temassızlık oluyordur, düzgün takılı mı, kontrol et istersen. Benim aklıma gelenler bunlar.

Montaj hatasından kaynaklı olduğundan sana burdan tek tek kontrol et desek (diğer konularında kasanın arkasından elektrik kaçağı, fanın ne tarafa üfleyeceği ) daha beter bozarsın. Kasa içi ve dış kablolar nasıl montaj edilmiş kontrol edilmeli, tecrüben olmadığından senin yapabileceğin hiçbirşey yok, o yüzden bilen birine makineni yeniden montaj yaptırman gerek.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı