Bilgisayarın lamba patlatması

Mahanaxar

Hectopat
Makaleler
8
Daha fazla  
Son günlerde evimizde durduk yere lambalar patlamaya başladı. Evdekiler suçu benden buluyor. Bilgisayarı her çalıştırdığımda oluyor bu. Normalde 600W yeterli ama bulamadığım için 700W PSU taktım bilgisayarıma. O günden beri 2 tane lamba yandı. Şimdide kafamın üstündeki avizenin lambası çalışmıyor. Onada baktık onunda duy kısmı yanmış lambanında alttaki metal kısmı kısmen yanmış. Şimdi bilgisayarımı zar zor açtırıyorlar sizcede bilgisayarımdan dolayı mı patlıyor bu lambalar? Cevaplarınızı bekliyorum.

Topraklama önemli. Eğer evinizde topraklama yoksa derhal topraklama yapın. Aksi halde sistemin üzerindeki bileşenlerle beraber aynı enerji hattı üzerindeki bütün cihazları etkileyecek bir geri dönüş olur. Topraklamayı basitçe açıklamak gerekirse elektrik enerjisini kullanan cihazlarda kaçak durumlarında enerjiyi cihaza geri döndürmektense zararsız şekilde dışarıya salmayı amaçlayan basit düzenek. Eğer bunu yapmazsanız kasanızı ilk çalıştırma anında aynı arabaların marş sistemi gibi yüklü miktarda enerji kullanılır. Bu çoğu kez PSU'nun bile üst limitinden fazladır. Ama bu anlıktır. Bu anda yüksek miktar enerji de geri döner. Eğer topraklama yoksa bu ani artış tungsten ampulleri patlatmaya yeter de artar.

İlk olarak topraklama yok.
PSU markası FSP.
Elektrikçi çağırdık topraklamadan falan bahsetti. Birde benim bilgisayarın fişini taktığım önceki priz içinden kırılmıştı priz ağırlık çekiyor. Prize kablosuz 3 lü dönüştürücü takılı. Üçlü dönüştürücüye başka üçlü kablolu priz fişi takılı. Ona da Monitörüm İnternetim ve bilgisayarın PSU kablosu bağlı. Bu yüzden prizler de kırılıyor ya da çalışmamaya başlıyor. Bundan da kaynaklanabilir dediler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı